Σταϊκούρας: Αυτοί είναι οι στόχοι για το 2014

Τους στόχους που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα τους προσεχείς μήνες, προκειμένου να βγει και πάλι στις αγορές το 2014, αποκάλυψε μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ο πρωταρχικός στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που αποτελεί "την υψηλότερη επίδοση χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ προσέθεσε πως βραχυπρόθεσμοι στόχοι της κυβέρνησης

είναι η αναβάθμιση των δημοσιονομικών ελέγχων (με δημιουργία συν τοις άλλοις, μητρώου ελεγκτών και εμπειρογνωμόνων), η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την προστασία των αδρανών καταθετικών πόρων, η αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, καθώς και η έγκαιρη απονομή των συντάξεων και η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων. Σημειώνεται πως για την πραγμάτωση των τελευταίων στόχων σχεδιάζεται η σύσταση ενός ανεξάρτητου Δημοσιονομικού Συμβουλίο που θα αποτελείται από έγκριτους πανεπιστημιακούς.

"Προχωρούμε στον σχεδιασμό χρηματοοικονομικών τεχνικών που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων εντός του 2014", ήταν τα λόγια με τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών οριοθέτησε τους παραπάνω στόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα