Στα Ταμεία του Δημοσίου 200 εκατ. € από το μέρισμα

Ακόμα μια σύσκεψη αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να βρεθούν δικαιούχοι που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση το θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος έχει οδηγήσει το πολυδιαφημισμένο «βοήθημα» να λιμνάζει στα κρατικά ταμεία. Ηδη τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έχουν μείνει αδιάθετα και πλέον

το υπουργείο Οικονομικών αναζητά νέους δικαιούχους για να γλιτώσει την κατακραυγή.

Εως την περασμένη Παρασκευή είχαν εγκριθεί άλλες περίπου 100.000 αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν κάτι παραπάνω από 60 εκατ. ευρώ. Πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναζητά στις φετινές φορολογικές δηλώσεις να βρει τους «νέους» ανέργους αλλά και όσους μέσα στο 2013 το εισόδημα τους υποχώρησε κάτω από τα εισοδηματικά όρια που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι μετά την επεξεργασία των στοιχείων από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, περίπου 80.000 άνεργοι αναμένεται να δουν το «πράσινο φως» από το TAXIS και τελικά να εγκριθούν οι αιτήσεις τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επεξεργασία των νέων στοιχείων που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξετάσει εάν υπάρχουν δυνατότητες αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων με στόχο να αυξηθούν οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, η απόφαση δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον επανέλεγχο όλων των αιτήσεων που έχουν απορριφθεί ή βρίσκονται ακόμα σε αναμονή.

Keywords
Τυχαία Θέματα