Στα «Παραπολιτικά» η Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η Πολίτισσα που αγαπήσαμε στο Mega τον περσινό χειμώνα, είναι το νέο μέλος της οικογένειας των «Παραπολιτικών».

Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη γεύσεις, εικόνες και ταξίδια με άρωμα Κωνσταντινούπολης και Ανατολής. Ενα νέο περιοδικό, αφιερωμένο στις κουζίνες, στους ανθρώπους και στους τόπους που η Ρωμιά, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, μαγείρισσα γνωρίζει καλά και μελετά εδώ και χρόνια, θα φιλοξενείται κάθε μήνα στην εφημερίδα.

Ιδιοκτήτρια

ενός από τα δέκα καλύτερα εστιατόρια της Τουρκίας, σύμφωνα με τους εγκυρότερους Τούρκους γαστροκριτικούς, θα μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές που την έκαναν διάσημη στη γείτονα χώρα, θα συζητά με ανθρώπους της Πόλης, και όχι μόνον, και θα μας παίρνει μαζί της στα ταξίδια που κάνει για να συγκεντρώνει υλικά, ιστορίες, παραδόσεις και μυστικά μιας κουζίνας πληθωρικής, αρωματικής, αγαπημένης.

Αλλωστε, όπως λέει η ίδια, «η κουζίνα μου είναι εμπνευσμένη μεν από τους παλιές νοικοκυρές, αλλά είναι διαμορφωμένη από εμένα. Τη χαρακτηρίζω “κουζίνα του Αιγαίου”. Παντρεύω το οθωμανικό με το βυζαντινό στοιχείο. Και ιστορικά αν το δούμε, η οθωμανική κουζίνα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βυζαντινή και επηρέασε με τη σειρά της τη ρωμαίικη, αυτήν που εμείς οι Ελληνες που ζήσαμε και ζούμε στην Πόλη τόσα χρόνια μαγειρεύουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα