Βαρύ κλίμα σε Mega για την Μαρία Σαράφογλου

Βαρύτερο μέρα με τη μέρα γίνεται το κλίμα στη Μεσογείων, καθώς όχι μόνο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά πίσω από του ANT1, αλλά ακόμα και μεγάλα πολιτικά γεγονότα, όπως η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που παραδοσιακά «ανήκαν» στο Μεγάλο Κανάλι, έχουν γίνει πια… χαμένες υποθέσεις. Στο επίκεντρο της «μουρμούρας» από πλευράς των δημοσιογράφων

βρίσκεται η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Μαρία Σαράφογλου, η οποία, αποστασιοποιημένη από τους υπόλοιπους συναδέλφους της, συμπεριφέρεται σαν… ντίβα, χωρίς όμως αυτό να είναι αποτέλεσμα καλών επιδόσεων στο δελτίο.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ελάχιστοι της μιλούν, αφού και εκείνη αποφεύγει τις συναναστροφές μαζί τους, περιοριζόμενη στα απολύτως απαραίτητα. Είναι ενδεικτικό ότι για να κάνει τη συνέντευξη με τον Πιερ Μοσκοβισί, που παρουσίασε ως «μεγάλη αποκλειστικότητα» το MEGA -ενώ ο Γάλλος επίτροπος είχε μιλήσει επίσης στο «Βήμα», στην «Καθημερινή», στον ALPHA, στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνέντευξη Τύπου- απαίτησε να της διαθέσουν… τρικάμερο, όπερ και εγένετο. Κι αυτό, ενώ στο παρελθόν άλλοι δημοσιογράφοι, όπως η Μαρία Σπυράκη, έχουν κάνει σημαντικές επιτυχίες πηγαίνοντας με μία και μόνο κάμερα σε σημαντικά πρόσωπα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η απαίτηση της Μαρίας Σαράφογλου έχει γίνει θέμα συζήτησης στο κανάλι της Μεσογείων, όπως και το γεγονός ότι, ενώ θα πήγαινε να πάρει συνέντευξη από τον Μοσκοβισί, δεν ζήτησε να είναι παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο επίτροπος προκειμένου να είναι ενημερωμένη. Μίνι επεισόδιο προκλήθηκε και μεταξύ της παρουσιάστριας και του Γιάννη Πρετεντέρη την Τρίτη, στη διάρκεια σύσκεψης για το δελτίο. Η συζήτηση αφορούσε έναν διάλογο μεταξύ της Σαράφογλου και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και το αν έπρεπε η δημοσιογράφος να είναι όρθια στο στούντιο ή καθιστή. Μόνο που τα λεπτά περνούσαν και ο Γιάννης Πρετεντέρης, φανερά εκνευρισμένος, ακούστηκε να λέει πως «έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρά πράγματα κι εμείς τρώμε την ώρα μας με το αν θα είναι όρθια η μία και η άλλη…».

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Αυτή η φράση του Γ. Πρετεντέρη ενόχλησε τη Μαρία Σαράφογλου, η οποία με ευγενικό τρόπο τού παραπονέθηκε, ενώ λίγο αργότερα συνάδελφοί της λένε πως την είδαν να βουρκώνει, στενοχωρημένη για το περιστατικό. Το βαρύ κλίμα πάντως επιβεβαιώνεται σχεδόν καθημερινά από μικρότερα ή μεγαλύτερα επεισόδια. Μετά τον άγριο καυγά του Νίκου Στραβελάκη με την αρχισυντάκτρια Αρση Γιαννέλου, που οδήγησε στην απόλυση της τελευταίας, ήρθε η σειρά μίας ακόμα ζωηρής αντιπαράθεσης του διευθυντή ειδήσεων με πολλούς από τους δημοσιογράφους, με αφορμή την αναστολή αδειών λόγων πολιτικών εξελίξεων. Ο πιο σοβαρός και έντονος διάλογος έγινε με τον αναπληρωτή υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ, Ανδρέα Κωνσταντάτο, αλλά τελικά δεν είχε κακή κατάληξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα