Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Θρύλος!

Κόντρα σε όλους και σε όλα… ο Θρύλος έκανε αυτό που έπρεπε. Απέκλεισε τον Ατρόμητο, με την ισοπαλία 1-1. Κι από σήμερα το έχει πάρει το Κύπελλο. Όποιον κι αν πετύχει στη συνέχεια, τις μπουγάτσες στα ημιτελικά και ενδεχομένως τον πόα στον τελικό, δεν έχει σημασία. Αφού ξεπέρασε τον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσε να συναντήσει στη διοργάνωση, την ομάδα του Περιστερίου, οι υπόλοιποι θα προσκυνήσουν τους «ερυθρολεύκους» και το 27ο Κύπελλο έχει ξεκινήσει τη… διαδρομή για το Λιμάνι.

Για δεύτερο ματς με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, η διαιτησία ήταν κάκιστη. Γκολ

οφ σάιντ για τον Ατρόμητο, πέναλτι υπέρ του Θρύλου στο πρώτο μέρος που δεν δόθηκε. Αλλά τελικά ο Μάνταλος και ο επόπτης Ποντίκης δεν μπόρεσαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι ο Θρύλος με την ισοπαλία, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντομίνγκεζ (56’), πέτυχε το στόχο του και ετοιμάζεται για ένα ακόμα Κύπελλο, για ένα ακόμα νταμπλ.

Τα πλάνα του Ισπανού

Με αλλαγές, σε σχέση με το προηγούμενο ματς, στη Βέροια, παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι. Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με τους: Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική γραμμή του Θρύλου αποτελούσαν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Μπονγκ. Μπροστά τους, στα χαφ αγωνίστηκαν οι Μανιάτης και Εντιγκά. Στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Κάμπελ, ενώ στην αντίστοιχη, αριστερά, ο Πέρεζ. Ανάμεσά τους, σε ρόλο οργανωτή, έπαιξε ο Ντομίνγκεζ, ενώ ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ολαϊτάν. Σε ό,τι αφορά τον Ατρόμητο, το σύστημα του ήταν άλλες φορές 4-2-3-1 κι άλλες 4-4-2. Με τον Καραμάνο να παίζει άλλοτε πιο πίσω και άλλοτε δίπλα στον Ναπολεόνι. Σε ρόλο ελεύθερο, αν και βάσει συστήματος ήταν στη δεξιά πλευρά, ο Ούμπιντες.

Στιγμές αδράνειας και… δοκάρι

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε τόσο δυνατά όσο θα ήθελε ο Μίτσελ. Ειδικά στα πρώτα 10-12 λεπτά ο Ατρόμητος «πάτησε» δύο φορές, με καλές προϋποθέσεις, στην περιοχή του Μέγιερι αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων». Είτε γιατί σημάδεψαν λανθασμένα, εκτός εστίας είτε γιατί η μπάλα κόντραρε στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού. Αυτό το κακό ξεκίνημα θορύβησε τους «ερυθρόλευκους». Μέσα σε δέκα λεπτά είχαν τρεις ευκαιρίες για να προηγηθούν με πιο χαρακτηριστική την πρώτη!

Στο 15’ το σουτ του Ολαϊτάν σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 20ό λεπτό ο Ντομίνγκεζ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ από το ύψος του πέναλτι. Το ίδιο και με την ενέργεια του Μπονγκ στο 25’ και το σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή. Στο ίδιο διάστημα ο Ατρόμητος προσπαθούσε να αμυνθεί καλά. Κι αυτό το πέτυχε, με δεδομένο ότι έπαιζε με βοήθειες στην άμυνα ο Παράσχος, ενώ διαρκώς υπήρχε παίκτης πάνω στον Τσόρι! Παρόλα αυτά η κατοχή της μπάλας ήταν στο 55%-45% για τους «ερυθρολεύκους».

Γκολ οφ σάιντ και πέναλτι που δεν δόθηκε

Η ουσία είναι ότι για μια ακόμα φορά είχαμε το ίδιο έργο. Η διαιτησία καθορίζει αποτελέσματα. Το έκαναν στο ΝΑΟ ο διαιτητής Παππάς και κυρίως ο επόπτης Μπαλτάς και στη ρεβάνς ο Μάνταλος από τη μία και ο επόπτης Ποντίκης από την άλλη! Στο 42’ ο Ατρόμητος σκοράρει με τον Ταυλαρίδη, αλλά στη φάση υπάρχει οφ σάιντ. Περιέργως κανείς από τους δύο δεν το βλέπει. Αλλά κατακυρώνει το γκολ. Μια ακόμα απόφαση που αλλοιώνει το αποτέλεσμα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρξε και συνέχεια…

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου και μετά τη σέντρα του Μανιάτη ο Γιαννούλης κάνει χέρι μέσα στην περιοχή. Αλλά ο Μάνταλος είχε πρόβλημα… όρασης. Δεν το είδε ποτέ και δεν καταλόγισε την παράβαση. Στο πρώτο ματς, όμως, ο Ολαϊτάν είχε ανατραπεί μέσα στην περιοχή, αλλά η παράβαση δεν είχε δοθεί!

Ο ψύχραιμος Τσόρι
Ο Μίτσελ δεν έκανε αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας την ίδια ενδεκάδα. Οι παίκτες του όμως μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ έστειλαν το πρώτο μήνυμα στους γηπεδούχους. Με την κεφαλιά του Εντινγκά, την οποία έδιωξε με απίστευτη επέμβαση ο Σηφάκης. Όμως στο 56’ ήρθε το «χρυσό» γκολ. Από το πέναλτι με το χέρι του Μπάλλα και την εύστοχη εκτέλεση από τον Ντομίνγκεζ που έδωσε τη λύση, καθώς ήταν ψύχραιμος από την «άσπρη βούλα».

Έλεγχος του ματς και χαμένες ευκαιρίες

Μετά την ισοφάριση ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Θρύλου έψαχναν ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσουν όλα. Είχαν ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τον Ολαϊτάν, τον Πέρεζ και τον Τσόρι, αλλά κανείς εκ των τριών δεν σημάδεψε σωστά για να πετύχει το δεύτερο τέρμα. Μέσα σε όλα, ο Εντιγκά που είχε αρκετά καλή παρουσία δοκίμασε πολλές φορές το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά κι αυτός ήταν επίσης άτυχος και άστοχος!

«Γέμισε» τη μεσαία γραμμή

Ο Γιώργος Παράσχος έκανε αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του και η… απάντηση του Μίτσελ ήταν αρχικά ο Σάμαρης. Ο Ισπανός τεχνικός «φόρτωσε» το χώρο του κέντρου, για να ελέγξει ακόμα περισσότερο το ρυθμό του αγώνα. Εξάλλου, με Ολαϊτάν και Πέρεζ στην ενδεκάδα, η ταχύτητα δεν έλειπε για τον Θρύλο που επεδίωκε να εκμεταλλευτεί, όσο μπορούσε, αυτό το «όπλο» του. Οι ευκαιρίες συνεχίζονταν, όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για τους «ερυθρολεύκους».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάνταλος (Καβάλας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπάλλα (55’), Ταυλαρίδη (74’) και Ολαϊτάν (74’), Μανωλάς (90’+3).

Ατρόμητος: Σηφάκης, Νάστος (76’ Μπρίτο), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (86’ Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Φάμπιο, Καραμάνος (51’ Μπάλλας), Ναπολεόνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ., Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (75’ Σάμαρης), Πέρεζ (90’+1 Μασάντο), Ντομίνγκεζ (85’ Ντομίνγκεζ), Ολαϊτάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα