Σώθηκαν από τον τυφώνα, σκοτώθηκαν για το ρύζι

Οκτώ άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στις Φιλιππίνες όταν το πλήθος των πεινασμένων επιζησάντων του τυφώνα Χαϊγιάν εισέβαλε σε αποθήκη με ρύζι, με αποτέλεσμα ένας τοίχος της να καταρρεύσει. Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Ανγκαλάνγκ, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την ισοπεδωμένη Τακλομπάν, καθώς ο φόβος και η απελπισία γιγαντώνονται με όσους γλίτωσαν από τον τυφώνα να δίνουν ύστατη μάχη για την επιβίωσή τους.

Η επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Valerie

ζήτησε την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας αλλά τόνισε πως χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα σε μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους.

Χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με το Skynews, εκλιπαρούν για μια θέση στις πτήσεις που θα τους πάρουν μακριά από το Τακλομπάν ενώ η οργή για τον αργό ρυθμό με τον οποίο φτάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεστραμμένη ζώνη απέβη μοιραία- όπως στο περιστατικό της αποθήκης με το ρύζι.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πως οι αρχές δίνουν σκληρή μάχη για να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό των νεκρών, ενώ εξήγησε πως η περισυλλογή των σορών σταμάτησε επειδή τελείωσαν οι σακούλες στις οποίες τοποθετούνται.

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως περισσότεροι από 11,3 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από τον τυφώνα ενώ 673.000 έχασαν τα σπίτια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα