Προσωπικό χτύπημα Πολύδωρα κατά Στουρνάρα: Ο υπουργός τιμωρεί τους νοικοκυραίους

Καταπέλτης κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για όσα είπε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή για το φόρο ακινήτων είναι για μια ακόμα φορά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας. Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Μπάιρον ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα

ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου του -παρεμπιπτόντως σήμερα αποσύρεται άρον άρον- είπε ότι "όλες οι προηγμένες χώρες και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξωνικές που είναι “η Μέκκα του καπιταλισμού”, στηρίζονται σε τέτοιους φόρους». Δηλαδή, στον φόρο ακίνητης περιουσίας και στους ομοίους του ενώ χαρακτήρισε δε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ως τον «πιο δίκαιο».

Οι απαράδεκτες αναφορές Στουρνάρα ανάγκασαν τον Μπάιρον να καταθέσει σήμερα το πρωί σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με ένα κείμενο επιτομή των αρχών της ισότητας, της δικαιοσύνης και του δικαιώματος στην ιδιοκτησία ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αναφορά πως όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας υποκρύπτουν ιδεολογική στάση Λενινιστικού Τύπου.

"Μια τέτοια τοποθέτηση, πέραν του ότι είναι παντελώς ανακριβής και αβάσιμη, κρύβει και μια ιδεολογική στάση Λενινιστικού τύπου (όπως φαίνεται στο διάταγμα «περί γης» ή «περί απαλλοτρίωσης γαιών» του Συνεδρίου των Σοβιέτ στο Σμόλνι της Πετρούπολης της 8ης Νοεμβρίου 1917), πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν. Ισοδυναμεί προς τιμωρία των δύσμοιρων «νοικοκυραίων» δημιουργών-πολιτών, των «μερμηγκιών», κατ’ αντίθεση προς τους «τέττιγγες» της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για ανήθικες και εντελώς συκοφαντικές για την μεσαία τάξη εν τω συνόλω της σκέψεις του Υπουργείου ενώ καταλήγει λέγοντας ότι η άποψη αυτή περί της «δικαίας» φορολόγησης των ακινήτων είναι, -σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει, μάλλον τραγικά εσφαλμένη και ιστορικά απορριμμένη ήδη από τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, η διακήρυξη της οποίας φώτιζε την προάσπιση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας (proprieté) ισότιμα με τις αρχές της ελευθερίας (liberté), ισότητας (egalité) και αδελφότητας (fraternité).

Στα ερωτήματά του μάλιστα ο κ. Πολύδωρας προσπαθεί να εκθέσει τον Γ.Στουρνάρα ερωτώντας τον να απαντήσει σε ποιές χώρες της ΕΕ ή της Ευρωζώνης ή του ομοιοπαθούς Νότου (δηλαδή, ποιά χώρα «αντιγράφουμε»;), επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας με μόνο κριτήριο την «απλή κατοχή-κυριότητα», την μηδέν εισόδημα αποφέρουσα; Σημειώνεται πλεοναστικά πως άλλο φορολογία εισοδήματος εξ ακινήτων και άλλο φορολογία ακίνητης (και ανεκμετάλλευτης, και μόνον «κατεχομένης») περιουσίας.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα