ΣΟΚ! Ο Δαβάκης έκανε λόγο για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία!

Τον φόβο της απειλής "στρατιωτικής εμπλοκής" με την τουρκία επανέφερε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο Υφυπουργός ΕΘνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης διαπιστώνοντας υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της γείτονας στον Έβρο και τα μικρασιατικά παράλια. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών

δαπανών της Τουρκίας. Επίσης, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτή την πραγματικότητα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης.
Και μπορεί εκείνη την ώρα λίγοι να έδωσαν σημασία στα λόγια του ωστόσο πριν από λίγα λεπτά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επανέφερε το ζήτημα της απειλής πολέμου: Αν ισχύουν αυτά που είπε ο Υφυπουργός τότε οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους». Απευθυνοντας μάλιστα μήνυμα ενότητας στην αντιπολίτευση είπε ότι κάθε 10 χρόνια μετά την μεταπολίτευση «οι γείτονες» προκαλούν εντάσεις» και πρόσθεσε «Βάστα Ρόμελ! Η Ελλάδα αγωνιζόταν και στα μετόπισθεν λειτουργούσε μια 5η φάλαγγα. Ο λαός θέλει ενθάρρυνση αντι να ταΐζεται με μιζέρια. θέλει πίστη στην πατρίδα» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα