Σόιμπλε: Όλα εξαρτώνται από την ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος (ΦΩΤΟ)

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ελλάδα

έχει αφήσει πίσω της δύσκολα χρόνια, τα χρόνια αυτά είναι επιτυχημένα, οι μεταρρυθμίσεις σημείωσαν μεγάλες προόδους. Η Ελλάδα είναι σήμερα οικονομικά και όσον αφορά στους δημοσιονομικούς δείκτες σε καλύτερη θέση από αυτή που θεωρούσαν δυνατή οι περισσότεροι πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια. Αυτό αποδεικνύει ότι η πορεία της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων υπήρξε σωστή, ήταν ένας κουραστικός δρόμος για τον ελληνικό λαό, αλλά αξίζει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός, ενώ τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν στην χώρα μας προληπτική πιστωτική γραμμή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η πιστωτική αυτή γραμμή στήριξης θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

"Συζητήσαμε και στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι για μια επιτυχή κατάληξη του προγράμματος, να διαθέσουμε μια προληπτική γραμμή, αλλά αυτό είναι ένα βήμα για μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος". ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε πως κύριος παράγοντας για την ελληνική οικονομία αποτελεί η αποσαφήνιση της πολιτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη, ενώ όπως υπογράμμισε, η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Όσον αφορά στην πιστωτική γραμμή, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βενιζέλος είπε πως θα είναι προστατευτικό μέτρο.

Τέλος, όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Βενιζέλος διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με την τρόικα.

Διαβάστε επίσης:

Τα είπε όλα στους Αμερικανούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Keywords
Τυχαία Θέματα