Σόιμπλε: "Δεν είναι σε κρίση η Γερμανία"

Συνέντευξη για την οικονομία στο εσωτερικό της Γερμανίας έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στη χώρα του, όπου τελευταία υπάρχει "συναγερμός" πως απειλείται και αυτή από την κρίση στην Ευρωζώνη.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η χώρα του όχι μόνο δεν είναι σε κρίση, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Η κριτική που μας ασκείται είναι δικαιολογημένη, γιατί η Γερμανία

πρέπει να κάνει περισσότερα για την ανταγωνιστικότητά της. Αν όλες οι χώρες της ευρωζώνης αναπτύσσονταν το ίδιο δυνατά όπως η Γερμανία αυτή τη στιγμή, δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Η συζήτηση ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε κρίση δεν εχει καμμία βάση. Και η σύγκριση με αναδυόμενες χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περισσότερο από εμάς, είναι εσφαλμένη. Αυτές οι χώρες πρέπει να αναπτύσσονται πιο δυνατά από ό,τι μια ανεπτυγμένη οικονομία", δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Berliner Morgenpost.

Ακόμα, το Βερολίνο δέχεται έντονη κριτική για τις ελλιπείς επενδύσεις που κάνει, με τον Υπουργό να τονίζει ότι η πολιτική αυτή θα αλλάξει σύντομα, κάνοντας λόγο για επενδύσεις κυρίως στον τομέα ψηφιακής και ενεργειακής ένωσης και στον τομέα των υποδομών. Παράλληλα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε πως σύντομα ενδέχεται να αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας του, "λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων", φωτογραφίζοντας την κρίση στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα