Σκοτώθηκε ο πρώτος Ισραηλινός από ρουκέτα της Χαμάς

Ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε σήμερα από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το θύμα ήταν 38 ετών και είχε πάει στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ, για να μοιράσει τρόφιμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.

Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό που χάνει τη ζωή του,

μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα. Αντίθετα, περισσότεροι από 180 Παλαιστίνιοι- στην πλειοψηφία τους άμαχοι και γυναικόπεδα, έχουν χάσει τη ζωή τους το ίδιο διάστημα, από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση του πυραύλου μικρού βεληνεκούς που έπληξε την περιοχή του Ερέζ, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Μετά το σημερινό μπαράζ ρουκετών των Παλαιστινίων μαχητών και τον θάνατο του Ισραηλινού πολίτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου σκλήρυνε την στάση του λέγοντας ότι οι επιθέσεις του στρατού στη Γάζα θα κλιμακωθούν.

"Θα ήταν προτιμότερο να λυθεί η κρίση διπλωματικά, και αυτό είναι που προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδέχθηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός. Όμως, η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, από το να επεκτείνουμε και να εντείνουμε τις επιχειρήσεις εναντίον της" ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Νετανιάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα