Σιγάλας: "Ευρωπαϊκό φαβορί ο Ολυμπιακός, φτιάχνει μεγάλους παίκτες ο Ιβάνοβιτς"

Στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και την εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, μίλησε ο πρώην διεθνής άσος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ, για την κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας, τον Ντούσαν Ιβάνοβιτς και την αύξηση του ανταγωνισμού στην Α1.

Αναλυτικά:

Για την εντύπωση που έχει σχηματίσει από τους «αιωνίους»: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός

είναι πιο ενισχυμένος, ιδιαίτερα σε θέσεις που είχαν δημιουργηθεί κενά πέρσι, έχοντας κρατήσει τον ίδιο προπονητή και φυσικά τον ίδιο κορμό. Άρα κάποια πράγματα λειτουργούν στον αυτόματο και μέλημα του προπονητή είναι να βελτιώνει ορισμένες καταστάσεις ή να προσθέτει στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός, απ’ την άλλη, είναι μία ολοκαίνουρια ομάδα. Πέραν των Διαμαντίδη, Φώτση, που είναι οι μοναδικοί βασικοί οι οποίοι παρέμειναν, οι υπόλοιποι είναι νέοι, όπως άλλωστε και ο προπονητής…».

Για τον Ντούσαν Ιβάνοβιτς:

«Το έχω ξαναπεί, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον Ντούσαν Ιβάνοβιτς στην Ελλάδα. Είναι ένας ιδιαίτερος προπονητής και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό, με καινούριους παίκτες, όλα όσα ζητάει. Χρειάζεται χρόνο σίγουρα. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε τώρα δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα που θα παρακολουθούμε σε ένα-ενάμισι μήνα. Τότε θα είναι πολύ καλύτερος. Έχει υλικό, με πολλά νέα παιδιά, που χρειάζονται εμπειρίες, με τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, οι οποίοι πέρσι δεν έπαιξαν πολύ και φέτος θα έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής… Αυτό που θέλω να δω με τον Ιβάνοβιτς είναι κατά πόσο θα μπορέσουν ν’ αντέξουν οι παίκτες –και κυρίως οι Έλληνες παίκτες- τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία του. Έχει κάποιες αρχές και μία μέθοδο, που κάποιους αφήνει ικανοποιημένους, κάποιους προβληματίζει.

Ακόμα κι αυτοί οι μικροί, έστω, τραυματισμοί στον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο, δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίοι κι έχουν να κάνουν με τον τρόπο δουλειάς και το πώς χτίζει ο προπονητής. Ο Ιβάνοβιτς είναι προπονητής που χτίζει ομάδες, αφήνει πάντοτε πίσω του περιουσία, δημιουργεί παίκτες και νομίζω γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός επέμενε σ’ εκείνον. Γι’ αυτό λέω ότι είναι κάτι καινούργιο που περιμένουμε να δούμε. Σίγουρα, όμως, θα χρειαστούν χρόνο οι παίκτες να προσαρμοστούν στα «θέλω» του, διότι η σκληρή δουλειά και οι συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι είναι πάνω απ’ όλα για τον Ιβάνοβιτς. Ακόμα και οι ξένοι που επέλεξε ο Παναθηναϊκός, είναι στο μοτίβο δουλειάς του προπονητή. Δεν διαλέγει μεγάλα ονόματα, φτιάχνει μεγάλα ονόματα. Παιδιά νεαρής ηλικίας, με ταλέντο, έγιναν παίκτες μαζί του. Το ξέρουμε απ’ τη Λαμποράλ…».

Τι καινούριο περιμένει απ’ τον Ολυμπιακό:

«Να καλύψει τα περσινά κενά του, αυτά που δεν του επέτρεψαν στις λεπτομέρειες να περάσει το πολύ μεγάλο εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν περιμένω πολλά καινούρια πράγματα. Σίγουρα θα δούμε νέα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τον Παπαπέτρου, ο οποίος αν δεν στεκόταν άτυχος, θα έπαιρνε εξ αρχής μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Από ‘κει και πέρα, περιμένω να δούμε μία ομάδα η οποία θα θέλει να παίζει καλή άμυνα, να τρέχει, να έχει κίνηση στην επίθεση και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, κάτι που είναι σημαντικό και το βλέπουμε απ’ τα φιλικά κιόλας. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι ανάμεσα στις 4-5 ευρωπαϊκές ομάδες, που πρέπει να τις θεωρούμε φαβορί για να φτάσουν ψηλά».

Για τον αγώνα της προσεχούς εβδομάδας στο ΟΑΚΑ:

«Είναι κρίμα που αυτό το παιχνίδι διεξάγεται τόσο νωρίς, σε μία περίοδο κατά την οποία οι ομάδες έχουν αντίθετο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει, όμως, και είμαι σίγουρος ότι καλύτερα πράγματα θα δούμε στη συνέχεια».

Για το πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο Σπανούλης, έπειτα απ’ την απουσία του απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

«Ήδη βλέπουμε διαφορετικό Σπανούλη. Παρακολουθώντας τα φιλικά, δεν παρακολουθούμε έναν παίκτη που παίρνει όλες τις επιθέσεις πάνω του, που νοιώθει ότι έχει βάρος. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ, μπορεί να μοιράζει παιχνίδι και ο Βασίλης θα παίξει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό. Σίγουρα θα είναι ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, διότι μπορεί να το κάνει, αλλά νομίζω ότι φέτος θα τον δούμε πιο φρέσκο, ακόμα πιο ομαδικό και σκεπτόμενο, κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μία ομάδα».

Για τον ανταγωνισμό στην Α1:

«Ελπίζω ότι φέτος δε θα υπάρξουν έδρες, όπου οι δύο μεγάλοι θα είναι σίγουροι πως θα περάσουν εύκολα ή δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά καλός. Ο Άρης, ο οποίος διαθέτει έναν απίστευτο παίκτη, τον Βεζένκοφ και ξέρει γενικώς τι ζητάει, έχει ήδη βάλει τις βάσεις απ’ την άμυνά του. Η ΑΕΚ, εκεί που δεν την περίμενες, είναι ομάδα, ενώ ακόμα και στον Πανιώνιο, ο Καλαφατάκης ξέρει να κάνει θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρσι και υπάρχει ενδεχόμενο να μην τελειώσει κάποιος την κανονική διάρκεια έχοντας μόλις μία ήττα…».

Keywords
Τυχαία Θέματα