Ακάλυπτος... ΕΝΦΙΑ!

Τα σαράντα χρόνια της ΝΔ εκτιμήθηκε από το Μαξίμου ότι θα ήταν-όπως και ήταν-μια μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο για να ξαναμιλήσει η Κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία, αλλά κυρίως για βρει τον χαμένο από καιρό βηματισμό της.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, ότι τα μνημόνια τελειώνουν και οι φοροαπαλλαγές έρχονται, έστω και καθυστερημένα, μέσα από τον προϋπολογισμό.

Με κύριο στόχο τα στατιστικά φύλλα των δημοσκόπων, που καταγράφουν διαφορές ακόμα και έξι μονάδων, ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ

και τη Νεα Δημοκρατία.

Ναι, ο μπαμπούλας των δημοσκοπήσεων ευθύνεται για τις αναδιπλώσεις ,τις εξαγγελίες. Για να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση, ότι κάποιος, κάπου, κάποτε, κατάλαβε το αδιέξοδο του κοσμάκη κι έπαθε υπαρξιακό από τις τύψεις...

Η αντεπίθεση λοιπόν που σχεδίαζε το Μαξίμου από τις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ εκδηλωνόταν τώρα, με ένα μήνα καθυστέρηση και το πακέτο Τσίπρα να έχει σκεπάσει τις προεδρικές προσδοκίες της κυβέρνησης.

Λυδία λίθος της καταστροφής και αιχμή του δόρατος, ήταν ο ΕΝΦΙΑ, που όχι μόνο 'ακύρωσε' την εμφάνιση του πρωθυπουργοί στη ΔΕΘ, αλλά ακόμα και τώρα, παρά τις διορθωτικές αλλαγές, απειλεί και το 'γενέθλιο' αγκάλιασμα της Ν.Δ. προς τους πολίτες.

Και η αλήθεια είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις , τις υπαναχωρήσεις, τις δεκάδες διορθώσεις και μετατροπές, οι προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ ξεπερνούν τις 50.000 σε ολόκληρη τη χώρα.

Εξέλιξη που θα αναγκάσει, για άλλη μια φορά(!) την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, να θέσει ερώτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως προς το αν είναι συνταγματική, ή μη η επιβολή και η είσπραξή του.

Στην περίπτωση αυτή, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης, προκειμένου να αποφανθεί επί του ζητήματος.

Προς το παρόν πάντως και λόγω της υποβολής μεγάλου αριθμού προσφυγών, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ήδη ζητάει με εγκύκλιό της από τις εφορίες να κατηγοριοποιήσουν τις προσφυγές:

Mε βάση την Αντισυνταγματικότητα(!) του φόρου, την αμφισβήτηση του ύψους των αντικειμενικών αξιών, τα αιτήματα για χορήγηση απαλλαγών, την Οικονομική αδυναμία και την διόρθωση στοιχείων της δήλωσης Ε9.

Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα δηλαδή.
Aν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί και η προσφυγή του Δικηγορικού συλλόγου, βάση της οποίας, οι σχετικές ρυθμίσεις, θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνικο-οικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και, επιπλέον, πλήττουν βάναυσα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση κάνει τζακ - ποτ σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο.
Και είναι πραγματικά απορίας άξιο, το αν και με ποιο ακριβώς τρόπο, εν μέσω λανθασμένων μέτρων, σχεδιασμών και χειρισμών, η κυβέρνηση θα διαβεί τον Ρουβίκωνα προκειμένου να φθάσει μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου....

Κατά τα λοιπά εμείς του ΕΝΦΙΑ οι 'εκδρομεις' απόμακροι και εκκρεμείς, δια της βίας νομοταγείς - παραφράζοντας τον στιχουργό- αδειάζουμε φόδρες μαζεύουμε ευρώ και οικειοθελώς προσερχόμαστε στις κατά τόπους εφορίες, ενώ γύρω κυματίζει φθινόπωρο...

Keywords
Τυχαία Θέματα