"Σφαγή" για τις έδρες της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

«Στις επόμενες εκλογές η Ν.Δ. μπορεί να βρεθεί στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τρεις βουλευτές όλους κι όλους». Η φράση ανήκει σε έμπειρο κοινοβουλευτικό της Θεσσαλονίκης, που φιλοσοφούσε φωναχτά για τις δυσκολίες του εκλογικού τοπίου. Γιατί το σενάριο να βρεθεί το κόμμα με μόνο τρεις βουλευτές (από έξι που διαθέτει σήμερα) στο επόμενο Κοινοβούλιο

είναι πολύ πιθανό.

Αυτό θα προκύψει αν δεν αλλάξουν δραστικά τα εκλογικά ποσοστά που έλαβε η Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Τον Μάιο, λοιπόν, η Ν.Δ. πήρε 19,8% στην Α’ Θεσσαλονίκης και με βάση το εκλογικό μέτρο θα εξέλεγε τρεις βουλευτές. Σύμφωνα με τους σταυρούς του 2012, αυτοί θα ήταν οι Κώστας Καραμανλής (βγαίνει χωρίς σταυρό), Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης. Εκτός θα έμεναν οι Ελενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός, που ακολουθούν, αλλά και οι σημερινοί γενικοί γραμματείς, Παναγιώτης Κοκκόρης και Στράτος Σιμόπουλος, που ήταν οι πρώτοι επιλαχόντες βουλευτές και θα είναι εκ νέου στη λίστα. Κανονική σφαγή δηλαδή.

Να θυμίσουμε ότι το 2012 η Ν.Δ. είχε συγκεντρώσει 27,7% στην Α’ Θεσσαλονίκης και είχε εκλέξει έξι βουλευτές. Πέντε από την κανονική κατανομή και έναν με το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα