Σε Τόκιο και Σεούλ ο Άστον Κάρτερ

Στο Τόκιο και τη Σεούλ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, στόχος της επίσκεψης στο Τόκιο είναι η επαναβεβαίωση των αμυντικών συμφωνιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.
Οι δύο χώρες αναθεωρούν τις "κατευθυντήριες γραμμές" τους στον τομέα της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους συνεργασίας. Η αναθεώρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί στην Ουάσιγκτον,

με την ευκαιρία της επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος του Απριλίου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, σημείωσε η ίδια πηγή.
Τον περασμένο Ιούλιο, η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτραπεί στις ιαπωνικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό για να βοηθηθούν οι σύμμαχοι της Ιαπωνίας. Η απόφαση αυτή ήταν η πρώτη μετά την εισαγωγή του Συντάγματος του 1947 που δεν επέτρεπε τη συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ιαπωνίας στο εξωτερικό.
Στη Νότια Κορέα, ο Άστον Κάρτερ θα επιδιώξει να "επανα-επιβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της χώρας", ανέφερε το Πεντάγωνο. Ο Κάρτερ θα επιστρέψει στην Ασία τον Μάιο για να συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ της Σιγκαπούρης πριν από την επίσκεψή του στην Ινδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα