ΑΥΓΗ προς Στουρνάρα: Forget it Giannis

Τα πυρά κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να συγκεντρώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα που αποκάλυψε πως τον Απρίλιο μάθαμε

από την κα Λαγκάρντ την ύπαρξη του λογαριασμού που πληρώθηκε το ΔΝΤ, ενώ ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε μόλις την τελευταία εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, δήλωσε πως δεν υπάρχει η βοήθεια που θα θέλαμε, προσθέτοντας πως «έχουν συνηθίσει να θεωρούν το κράτος ως τσιφλίκι.»

Την παραίτηση του κ. Στουρνάρα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. «Ο κ. Στουρνάρας έπρεπε να είχε τη στοιχειώδη ευθιξία και να είχε παραιτηθεί. Ο κ. Στουρνάρας δεν σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Πετράκος, λέγοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως κεντρικός τραπεζίτης που στηρίζει την γενική προσπάθεια, αλλά ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης».

Μάλιστα η εφημερίδα «Αυγή» σήμερα δίνει άλλη διάσταση στο θέμα του κεντρικού τραπεζίτη, αφού σε άρθρο της αναφέρει ότι «άλλο κεντρικός τραπεζίτης, άλλο πολίτικος αρχηγός» αφήνοντας σαφείς αιχμές για κάθοδο στο πολίτικο στίβο του Γιάννη Στουρνάρα, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονικού μετώπου..

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα 0 πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βουλή δεν αντιμετώπισε τον διοικητή με διάθεση ρεβανσισμού, αλλά ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί με γνώμονα την επιτυχία με την οποία ανταποκρίνεται στην αποστολή του, αλλά από τα προηγούμενα αυτό δεν φαίνεται.

Για «κυνήγι φαντασμάτων» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται «για να καλύψει τα λάθη και τις ανεπάρκειές της επί 100 ημέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα