Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νέλσον Μαντέλα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σκεπασμένο με τη σημαία της Νότιας Αφρικής το φέρετρο του Νέλσον Μαντέλα μεταφέρθηκε -μέσω πομπής στους δρόμους της Πρετόρια- στην έδρα της κυβέρνησης, στο Union Buildings, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, πριν από την ταφή που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου.

Η τελετή στη μνήμη του ηγέτη της Ν.Αφρικής, ένα 24ωρο νωρίτερα, υπήρξε μια εκδήλωση παγκόσμιας ενότητας, όπου μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το χέρι του

στον Ραούλ Κάστρο.

«Είναι μία στιγμή υπερηφάνειας για κάθε Νοτιοαφρικανό...Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ο Μωϋσής του κόσμου. Χθες ο Ομπάμα και ο Κάστρο έσφιξαν τα χέρια για πρώτη φορά, και αυτό έγινε στη Νότια Αφρική. Ο Μαντέλα το έκανε αυτό», δήλωσε ένας νεαρός που στεκόταν στο πεζοδρόμιο περιμένοντας να περάσει η πομπή πριν πάει στη δουλειά του.

Κατά την αναχώρηση από το στρατιωτικό νοσοκομείο, το προσωπικό συνόδευσε με τραγούδια το φέρετρο. «Εχω την αίσθηση ότι είναι το τέλος μίας εποχής», είπε με δάκρυα στα μάτια μία από τους εργαζόμενους.

Κατά την άφιξη της πομπής, στην είσοδο της έδρας της κυβέρνησης είχε ήδη σχηματιστεί ουρά εκατοντάδων ανθρώπων.

Το Σάββατο η σορός του Μαντέλα θα μεταφερθεί στο μικρό χωριό Κούνου, στη γη των προγόνων Κόζα του Μαντέλα, όπου και θα ενταφιασθεί δίπλα στους γονείς και στα τρία από τα παιδιά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα