Σαμαράς: Έτοιμοι για τελική συμφωνία εφόσον όλοι θέλουν

«Είμαστε έτοιμοι για τελική συμφωνία, η οποία μπορεί να υπάρξει, εφόσον όλοι θέλουν, την επόμενη μέρα.

Παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις όμως κανείς δεν μπορεί να δεχθεί. Είμαστε στο τέλος του 2014, η Ελλάδα έχει αποδείξει την αξιοπιστία της και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας φέρεται όπως πριν δυόμιση ή 4 χρόνια που τα πάντα κατέρρεαν» τόνισε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στην τρόικα από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού

Επιμελητηρίου.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται μέτρα όπως η αναθεώρηση των 100 δόσεων, η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και η μείωση των συντάξεων επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μήνυμα καταστροφής για τη κοινωνία.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η έκβαση της τιτάνιας προσπάθειας εξόδου από την κρίση θα κριθεί από την πολιτική σταθερότητα που κανείς -όπως ανέφερε- δεν μπορεί να την υπονομεύει στο εσωτερικό αλλά ούτε να την επικαλείται στο εξωτερικό και να φέρνει πιο κοντά την αστάθεια.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη εκλογής Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι μετατρέπει την εκλογή σε εκβιασμό πρόωρων εκλογών, ενώ αναφερόμενος στα όσα δήλωσε περί αποστασίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "φωγραφίζοντας" τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι επιδίωξη τους είναι να εμποδίσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να τους κάνουν «νεροκουβαλητές» στο μύλο μιας πολιτικής ανωμαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα του Σαμαρά προς την Τρόικα

Keywords
Τυχαία Θέματα