Ρωσία: Βρέθηκαν σε εστιατόριο πιάτα με ζώα προς εξαφάνιση

Μια μοναδική κουζίνα είχε ένα πολυτελές εστιατόριο στη Μόσχα. Το συγκεκριμένο εστιατόριο σέρβιρε εξωτικά και ακριβά πιάτα με κρέας από τίγρεις και λεοπαρδάλεις Σιβηρίας!

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά απο έφοδο που πραγματοποίησε στο κατάστημα η αστυνομία και ανακάλυψε απομεινάρια από παράνομο κρέας καθώς και δέρμα από δύο ζώα, ου η έρευνα έδειξε ότι επρόκειτο για δύο υπό εξαφάνιση ζώα, μια τίγρη και μια λεοπάρδαλη Σιβηρίας.

Συνελήφθη

ένας Βιετναμέζος που θεωρείται ότι είναι αυτός που σκότωσε και στην συνέχεια διοχέτευσε στην αγορά το παράνομο εμπόρευμα.

Στην Ρωσία το κρέας της τίγρης είναι δημοφιλές ανάμεσα στους εύπορους πολίτες που πιστεύουν ότι έτσι βελτιώνουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και... τις σεξουαλικές τους αντοχές!

Όσο για το πόσο κάνει; απλησίαστο! Ένα κιλό κρέας από τίγρη κοστίζει 1.300 ευρώ, ενώ το δέρμα της 9.000 ευρώ. Τα απομεινάρια του ζώου δεν πάνε χαμένα, αλλά προωθούνται στις αγορές ασιατικών χωρών για να χρησιμοποιηθούν στην παραδοσιακή ιατρική.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWFN), τόσο οι τίγρεις της Σιβηρίας, όσο και οι λεοπαρδάλεις, είναι ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα