Ροκ όπερα με τον Μέγα Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη

Επιχειρώντας για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο διεθνές κοινό και την ομογένεια μέσα από μια διεθνή περιοδεία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) ανεβάζει τη μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή «Alexander the Great. Rock opera», σε μουσική του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, ο οποίος συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία με τον Γιάννη Βούρο, και λιμπρέτο της Alexandra Charanis.

Η δίωρη παράσταση θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους, στο Βασιλικό Θέατρο,

από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ. Κατόπιν, θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα παραστάσεις για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με ελεύθερη είσοδο, στις 29 και 30 Οκτωβρίου, και θα ακολουθήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαΐου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος

Πλαισιωμένος από δεκαμελή ορχήστρα και μία ομάδα τριάντα ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών, ο Δημήτρης Τικτόπουλος αναλαμβάνει τον ρόλο του μεγάλου στρατηγού, που σε ηλικία μόλις 33 ετών, κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Η ιστορία αρχίζει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου - κατά τη διάρκεια των Βακχικών Μυστηρίων - συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του, Ολυμπιάς, και ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατό του στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα.

Πληροφορίες

Βασιλικό Θέατρο: πλατεία Λευκού Πύργου - Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2315 200200. Τιμές εισιτηρίων: θεωρεία: 100 ευρώ, πλατεία: 50, 30 ευρώ, εξώστης: 20 ευρώ. Προπώληση: ταμεία ΚΘΒΕ.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

"Πυραμίδα" βρίσκεται θαμμένη στην Αμφίπολη;

Σε ελληνικά χέρια το σπίτι του Καζαντζάκη στη Γαλλία (ΦΩΤΟ)

Αφίπολη: Αποκαλύφτηκε η Περσεφόνη με τον λευκό χιτώνα (ΦΩΤΟ)

Σε έκθεση η πρώτη έκδοση του "Ύμνου εις την Ελευθερία"

Keywords
Τυχαία Θέματα