Μετ’ εμποδίων η ψήφιση για το πολιτικό χρήμα

Υπερψηφίστηκαν πριν από λίγο, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα που αφορούσαν στα ονομαστικοποιημένα κουπόνια και στη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Η ψηφοφορία χαρακτηρίστηκε

πάντως από τρία γεγονότα: από τις πολλές απουσίες βουλευτών, απουσίασαν συνολικά 37 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το ΟΧΙ του Απόστολου Κακλαμάνη στο άρθρο 7 αλλά και τα δύο «ΝΑΙ» των ανεξαρτήτων βουλευτών Χρήστου Αηδόνη και Βασίλη Οικονόμου.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 το οποίο αναφέρεται στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων και προβλέπει ότι μετά το ποσό των 150.000 ευρώ, η χρηματοδότηση θα γίνεται με ονομαστικοποιημένα κουπόνια , «ΝΑΙ» ψήφισαν 148 βουλευτές έναντι 115 «ΟΧΙ». Στο άρθρο 7 ωστόσο το οποίο δίνει την δυνατότητα στα κόμματα να λαμβάνουν χρηματοδότηση και από ΝΠΙΔ, δηλαδή ακόμα και εταιρείες ο Απόστολος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε με συνέπεια το αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε 147 «ΝΑΙ», έναντι 116 «ΟΧΙ».

Keywords
Τυχαία Θέματα