Πτυχία στους νέους ΟΥΚάδες απένειμε ο Χριστόφορος Φωκαΐδης

«Αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο στράτευμα, λαμβάνει χώρα μια πολυδιάστατη διαδικασία εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης. Σε αυτό τον μεγάλο αγώνα θα κληθείτε να συμμετάσχετε και εσείς, με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος» τόνισε ο Υπουργός Αμύνης της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης, μιλώντας προς τους αποφοίτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς, για να προσθέσει: «Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις ψηλές απαιτήσεις,

αλλά και τις μεγάλες προσδοκίες που εναποθέτει σε σας η πατρίδα».

Ο Κύπριος ΥΠΑΜ μετέβη στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης», προκειμένου να απονείμει τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα, στους απόφοιτους του 74ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων της Ναυτικής Διοικήσεως της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πολύμηνη και επίπονη εκπαίδευσή τους.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς τα νέα «βατράχια» του Κυπριακού Ναυτικού, τους εκπαιδευτές τους και τους συγγενείς τους, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων είναι αποφασισμένοι για όλα, σε κάθε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή και θα πρέπει να νιώθουν σήμερα περήφανοι, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους.

«Αξίζετε πραγματικά θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό ηθικό, τη ψυχική δύναμη και την αστείρευτη θέληση που δείξατε. Απαξιώσατε πλήρως το εύκολο και το εφήμερο και επιλέξατε, με ελεύθερη βούληση, τον δύσβατο και απαιτητικό δρόμο του χρέους και του καθήκοντος και αποδείξατε περίτρανα πως το `δεν μπορώ` δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας» επισήμανε με έμφαση ο κ. Φωκαϊδης.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα