Ψάχνει λεφτά σε ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ ο Μάρδας

Ψάχνει λεφτά σε ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ ο Μάρδας

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα εάν η υφαρπαγή των αποθεματικών από τους δήμους και τις περιφέρειες ήταν δική της ιδέα ή εντάσσεται στις παρασκηνιακές πιέσεις που δέχτηκε από τους εκπροσώπους των θεσμών. Δηλαδή, της πρώην τρόικας, που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις χρηματοδοτικές καβάτζες του ελληνικού ταμείου.

Εκείνος, δε, που είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και τι είδους συνεννοήσεις πραγματοποιούνται στην αθέατη πλευρά των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους

και δανειστές είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες φέρεται να βολιδοσκόπησε και τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, όπως της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, προκειμένου να λάβει γνώση για ποσοτικά στοιχεία των αποθεματικών που έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ενημέρωση που ζήτησε έγινε σε προφορικό επίπεδο και όχι εγγράφως, καθώς η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου αιτήματος θα αποτελούσε αιτία πολέμου με τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ. Πάντως, οι συνδικαλιστές τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΔΕΗ, καθώς και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν εξαιρεθεί από τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των αποθεματικών, βρίσκονται σε επαγρύπνηση και με τα όπλα παρά πόδαν.


Ο Παπανδρέου, ο χωρισμός και η... λίστα Λαγκάρντ

Η δημοσιοποίηση των ανυπόστατων πληροφοριών που έφεραν τον Γ. Παπανδρέου να έχει χωρίσει από τη σύζυγό του, Αντα, αντιμετωπίστηκε με χιούμορ από την τελευταία. Ανθρωποι που μίλησαν μαζί της άκουσαν χαριτωμένα σχόλια για το δήθεν διαζύγιό της με τον Γ. Παπανδρέου και τις υποτιθέμενες κακές σχέσεις της με την πεθερά της, Μαργαρίτα. «Ψάχνω να βρω το σπίτι στο Κολωνάκι όπου μετακόμισα», έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά τις «πληροφορίες» ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου ενισχύει οικονομικά την ίδια και τον σύζυγό της είπε: «Τη μητέρα μας εμείς τη βοηθάμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα συγκεκριμένα ανυπόγραφα δημοσιεύματα σκοπό είχαν να τροφοδοτήσουν τα «αποδυναμωμένα» σενάρια ότι η Μαργαρίτα βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

''Τα μακαρόνια με κιμά'' δεν επηρέασαν τον Θεοδωράκη


Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν γνώριζε το επαγγελματικό παρελθόν του Σάκη Ρουβά όταν ενημερώθηκε ότι ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας σκοπεύει να ερμηνεύσει το «Αξιον εστί» στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Οπως έμαθα, οι στενοί συνεργάτες του αντέδρασαν επειδή έδωσε τελικά την έγκρισή του και επιχείρησαν να τον αποτρέψουν με επιχειρήματα του τύπου «έχει κάνει σουξέ ένα τραγούδι “θα σου φτιάξω μακαρόνια με κιμά για να φας”, έχει εμφανιστεί σε πίστα με φούστα» και πολλά άλλα ακόμη αρνητικά περιστατικά από την καριέρα του Σάκη Ρουβά. Ωστόσο ο Μίκης Θεοδωράκης δεν επηρεάστηκε.

Σε μετωπική σύγκρουση με τα κανάλια ο Σπίρτζης

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει για λογαριασμό της κυβέρνησης τη μετωπική σύγκρουση με τα ιδιωτικά κανάλια, που όλα τα προηγούμενα χρόνια κερδοσκόπησαν από τη χρήση των εθνικών συχνοτήτων, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Σε πρώτη φάση, έστειλε ένα ερωτηματολόγιο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζητώντας διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό της Digea. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερωτήσεις που έστειλε ήταν τόσο αποκαλυπτικές ώστε έκρυβαν συνάμα και τις απαντήσεις, που δεν περίμενε να λάβει, δεδομένου ότι είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει και με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και με τα ιδιωτικά κανάλια...!

Ολοι μαζί στην Κεντροαριστερά

Υπέρμαχος της αναζήτησης λύσης για την επιλογή συλλογικής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με νεανικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα των γενναίων ανοιγμάτων προς τον χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και του «Ποταμιού» είναι ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Πιστεύει ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν επιτρέπεται να είναι ακάλυπτος σε επίπεδο εκπροσώπησης και, ως εκ τούτου, αποτελεί μονόδρομο η συνεννόηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, που μέχρι σήμερα βασανίζονται να διακριθούν στον καθρέπτη της αυταρέσκειάς τους.

Υπέρ της Φώφης

Την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στηρίζει και ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Κώστας Λαλιώτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τηλεφωνεί σε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τους εξηγήσει ότι «πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στη Φώφη» και να μην ανοίξουν έναν ακόμη κύκλο εσωστρέφειας. Για να δούμε αν θα πιάσουν τόπο οι νουθεσίες του.


Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Τον είχε ανακοινώσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το Δ.Σ της ΔΕΗ, αλλά εκ των υστέρων ο άνθρωπος αποφάσισε να μην αποδεχτεί τον διορισμό του, επειδή, ως εργαζόμενος σε θυγατρική της εταιρείας, έπρεπε να παραιτηθεί για να αναλάβει διοικητικές ευθύνες. Συνεπώς, από την άσκηση εξουσίας προτίμησε να εξασφαλίσει τη σύνταξή του.

Πρώην κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ακόμη διαζυγίου. Η μοναξιά τον συναρπάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα