Πρόβα τζενεράλε για την οικονομία της Ελλαδας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση θα είναι ύψους 500 εκατομμυρίων με ένα κουπόνι (επιτόκιο) 6,25-6%, το οποίο είναι κατά τι χαμηλότερο από αυτό που συζητούνταν τις προάλλες.

Άλλωστε πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε η αναβάθμιση της ΔΕΗ από την Standard & Poors κατά 3 βαθμίδες.

Τα ακριβή στοιχεία της έκδοσης αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ το βιβλίο προσφορών εκτιμάται πως θα ανοίξει την Τετάρτη-Πέμπτη,

σύμφωνα με πηγή από dealing room ελληνικής τράπεζας.

Ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι ίδιες τράπεζες που θα αναλάβουν και την έκδοση της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή οι Deutche Bank, Βank of America Μerrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs, ενώ από την Ελλάδα θα είναι οι 4 ελληνικές Τράπεζες: Εθνική, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank

Το ποσό είναι μικρό για τη ΔΕΗ, αλλά αποτελεί δοκιμή για το ελληνικό ομόλογο

Ο δανεισμός της ΔΕΗ με το συγκεκριμένο ποσό δεν κάνει την διαφορά αφού είναι μικρό, ενώ όπως σημειώνουν, η επιχείρηση θα μπορούσε να δανειστεί με ένα επιτόκιο 5,5-5%, όπως έγινε από το γερμανικό οίκο ασφαλιστικών πιστώσεων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, “ο σκοπός της έκδοσης θα είναι μια πρόβα τζενεράλε εν όψει της εξόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές”.

Πισωγύρισμα η αναβολή της αναβάθμισης από την Moody's

Η αναβολή της αναβάθμισης από τον διεθνή οίκο Moodys ήταν μια αρνητική εξέλιξη σύμφωνα με στέλεχος της αγοράς, διότι όλο το ράλι στα ομόλογα στηρίχθηκε πάνω στην αναβάθμιση.

Πάντως, αν όντως η αναβάθμιση καθυστερήσει για την 1η Αυγούστου, τότε η εξέλιξη θα είναι σημαντική. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Jason Μανωλόπουλου που τόνισε στο Reuters ότι αναβάθμιση θα είναι το “ τέλος της κρίσης χρέους για την Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα