Προσπαθούν να διαψεύσουν την απόπειρα συνάντησης Αλαφούζου-ΟΥΕΦΑ

Νομίζω ότι είναι πλέον παγιωμένη κατάσταση στη δημοσιογραφία. Κάποιοι δημοσιογράφοι ασχολούνται με το να βγάζουν ειδήσεις, να προχωρούν σε αποκαλύψεις, να προβάλλουν θέματα πού ίσως και να ενοχλούν, πριν από κάθε άλλον. Και κάποιοι άλλοι, ασχολούνται με το πώς θα διαψεύσουν αυτές τις ειδήσεις, ή, αν δεν μπορούν, να τις υποβαθμίσουν, να τις μειώσουν, να τις απαξιώσουν.

Ιδού λοιπόν το προχθεσινό μας θέμα, περί της «σφαλιάρας» πού δέχτηκε

ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Αλαφούζος, προκάλεσε γενικευμένες αντιδράσεις. Όχι από τον ίδιο τον κ. Αλαφούζο, ή από την ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωση, αλλά από τους … «κύκλους» πού προσπαθούν να υποκαταστήσουν την υπηρεσία ενημέρωσης της πράσινης ΠΑΕ, καθώς βεβαίως και από τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ πού αναλαμβάνουν συνήθως το έργο της διάψευσης, ή της απαξίωσης των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, ανάλογα φυσικά με την περίπτωση.

Το δικό μας ρεπορτάζ, λοιπόν, είναι απ’ αυτά πού ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ, δεν ανασκευάζονται, άρα, δεν απαξιώνονται. Και βέβαια, ειδικά για το συγκεκριμένο οι προσπάθειες των «κύκλων» και των φερέφωνων, ήταν ιδιαίτερα ατυχείς. Προσπάθησαν να απαξιώσουν ένα θέμα απολύτως και εξαιρετικά ΣΟΒΑΡΟ, χωρίς καν επιχειρήματα.

Λόγω ΑΚΡΙΒΩΣ της σοβαρότητας του θέματος, ας δούμε τα επιχειρήματα των «κύκλων» πιο αναλυτικά.

Ισχυρίζονται λοιπόν, ότι δεν ζήτησαν κανένα ραντεβού από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ, αλλά απλά, ζήτησαν διευκρινήσεις για το νέο κανονισμό του «break even», πού θα εφαρμόζεται από φέτος για τις ομάδες. Απορώ : Μα, πριν από πολύ λίγες ημέρες, νομίζω ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί μήνας, το Τμήμα Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ έκανε ολόκληρο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στους εκπροσώπους ΟΛΩΝ των ΠΑΕ, ακριβώς γιά να εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες του εν λόγω κανονισμού ! Και μάλιστα, ο Παναθηναϊκός ΜΕΤΕΙΧΕ κανονικά στις εργασίες του σεμιναρίου. Να υποθέσουμε ότι οι εκπρόσωποί του … «δεν κατάλαβαν» και γι’ αυτό αποφάσισαν να ζητήσουν τα φώτα της ΟΥΕΦΑ ; Και γιατί δεν ρωτάγανε την … ΕΠΟ, όπως θα ήταν το λογικό ;

Εγώ λοιπόν, επειδή ΞΕΡΩ πολύ καλά τι γράφω, επιμένω σ’ αυτό πού έγραψα : Ότι ο κ. Αλαφούζος ζήτησε ραντεβού και η ΟΥΕΦΑ το αρνήθηκε. Του έκλεισε την πόρτα. Εάν είναι ΛΑΘΟΣ αυτό το ρεπορτάζ, η ΠΑΕ ΠΑΟ, οι «κύκλοι» της, οι επικοινωνιολόγοι της και όποιος άλλος, δεν έχει παρά να βγάλει στη δημοσιότητα την συγκεκριμένη ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ της με την ΟΥΕΦΑ. Απλό είναι και απορώ γιατί να χάνουν αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία να … βγάλουν το ρεπορτάζ μου σκάρτο !

Πάμε παρακάτω. Γιατί ο κ. Αλαφούζος ( με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ ) ζήτησε το ραντεβού με τους αρμόδιους της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ ;

Η ερμηνεία πού εγώ δίνω, είναι τα τεράστια ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ πού αντιμετωπίζει ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ με τον φάκελο πού «κατέθεσε» αλλά, όπως ισχυρίζονται, «ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει». Ας το δούμε πιο αναλυτικά.

ΟΙ διακανονισμοί των διακανονισμών … ώ διακανονισμοί !

Γράφουν λοιπόν, τα φερέφωνα, ότι «ακόμα έχει ανηφόρα για την αδειοδότηση». Δεν ξέρω αν έχει ανηφόρα, ή τι άλλο … «έχει» αλλά ξέρω πολύ καλά τι … ΔΕΝ ΕΧΕΙ :

Δεν έχει ΛΕΦΤΑ !

Αυτό είναι το ένα και βασικό, το κύριο πρόβλημα, πού είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να επιλυθεί από την τωρινή ιδιοκτησία.

«Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων, ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων», λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Λέγεται, ότι στον φάκελο πού έχει κατατεθεί, συμπεριλαμβάνονται και τα αποδεικτικά των συμβιβασμών πού έγιναν με τους ποδοσφαιριστές προς τους οποίους υπάρχουν χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟ. Εδώ, υπάρχουν διάφορες πτυχές πού δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές.

Πρώτον, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με ΟΛΟΥΣ όσοι έχουν να λαβαίνουν. Λείπουν, μάλιστα, πολύ σοβαρές περιπτώσεις, όπως του Τσοτσέ, το χρέος του οποίου πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, του πρώην προπονητή Ζεσουάλδο Φερρέϊρα ( μισό εκατομμυριάκι ) και αρκετών άλλων.

Αν υποτεθεί ότι ΚΑΙ όλοι αυτοί συμφωνήσουν ( κάτι πού προς το παρόν δεν είναι ορατό ) πάλι υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτηματικά : Οι συμβιβασμοί πού έχουν ήδη γίνει και αυτοί πού θα γίνουν, θα παρουσιαστούν στην ΟΥΕΦΑ. Είναι όμως πολύ δύσκολο η ΙΥΕΦΑ να τους ΔΕΧΤΕΙ, για έναν απλούστατο λόγο : Ότι πρόκειται περί συμβιβασμών στους … συμβιβασμούς ! Δηλαδή, οι περισσότεροι εξ αυτών πού κλήθηκαν ή θα κληθούν, θα πρέπει να δεχτούν ένα ΝΕΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ πού θα αφορά χρέη από προηγούμενους συμβιβασμούς, πού ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ !

Θα πρέπει δηλαδή να δεχτεί η ΟΥΕΦΑ, ότι η ομάδα πού δεν κατόρθωσε να είναι συνεπής στους παλαιούς διακανονισμούς, θα καταφέρει να είναι στους νέους, τους διακανονισμούς των διακανονισμών … ώ διακανονισμοί !

Δεν το βλέπω εύκολο, αυτό, έστω και αν το βασικό επιχείρημα του ΠΑΟ είναι ότι τώρα τα χρωστούμενα ποσά θα πρέπει να καταβάλλονται σε μικρές δόσεις, άρα τα χρέη θα είναι βιώσιμα. Δεν είναι ακριβώς έτσι, όμως, στην ουσία. Διότι και μετά τυς νέους διακανονισμούς, τα χρέη είναι τόσα πολλά, πού θα πρέπει να καταβάλλονται ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ από την ΠΑΕ για να ικανοποιούνται όλα ! Με τι … έσοδα όμως θα μπορεί αν γίνει κάτι τέτοιο ; Με … πιθανολογούμενα ;

ΤΟ θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο να γίνονται συμβιβασμοί, αλλά να ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι συμβιβασμοί αυτοί. Θα τα δεχτεί λοιπόν όλα αυτά η ΟΥΕΦΑ ;

Εδώ, έχω μία άποψη και μία πρόβλεψη. Η άποψή μου – κάτω από τις παρούσες συνθήκες - είναι αρνητική. Οσο για την πρόβλεψή μου, για το αν τελικά ο Παναθηναϊκός ( του κ. Αλαφούζου, γιατί έχει σημασία αυτό ) καταφέρει να πάρει φέτος αυτό πού δεν πήρε πέρυσι, είναι ακόμη ενωρίς να την καταθέσω. Περιμένω να δω τις εξελίξεις, πρώτα : Όχι στους διακανονισμούς και το περιεχόμενο του φακέλου. Τις εξελίξεις στα διοικητικά και οικονομικά του ΠΑΟ, εννοώ. Ισως, μεσοβδόμαδα, να μπορούμε να είμαστε πιο βέβαιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα