Προς συγχώνευση "Βήμα" και "Νέα"

Οι αλλαγές που συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στον ΔΟΛ έχουν κατά κοινή παραδοχή ως στόχο τη μεγαλύτερη οικονομική απόδοση του ιστορικού συγκροτήματος. Με την αναβάθμιση του Χρήστου Μεμή, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρης, θέτει ουσιαστικά σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε καταρτίσει πριν από καιρό ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης.

Με απλά λόγια, ο Μεμής, που είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του εκδότη του «Βήματος», καλείται να υλοποιήσει το σχέδιο συγχώνευσης των

δύο εφημερίδων του ομίλου. Οπως γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η ενοποίηση τμημάτων σε «Βήμα» και «Νέα», ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τους εργαζομένους στα sites και το ραδιόφωνο του συγκροτήματος.

ΕΝΙΑΙΟ. Επί της ουσίας, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο newsroom, από το οποίο θα «τροφοδοτούνται» τόσο τα «Νέα» όσο και το «Βήμα». Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, θα συγχωνευθούν τα sites tovima.gr και tanea.gr σε έναν ενιαίο ιστότοπο. Την ευθύνη του νέου Μέσου θα έχει ο Χρήστος Μεμής, αφού την περασμένη Παρασκευή απομακρύνθηκε από τον ΔΟΛ ο διευθυντής ανάπτυξης και στρατηγικής ψηφιακών Μέσων, Νίκος Γκουράρος. Από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το νέο (κοινό) μοντέλο, ο κ. Μεμής έχει λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση προκειμένου να προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο και στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά, ότι το δυναμικό των δύο Μέσων θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μία ενιαία πλατφόρμα.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ. Με βάση τα όσα ακούγονται, το εν λόγω σχέδιο, εκτός όλων των άλλων, ενθαρρύνεται και από τις τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ δείχνει όσο ποτέ άλλοτε αποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική οικονομική εξυγίανση του συγκροτήματος. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των όποιων αλλαγών θα έχουμε στα media, έχουν ξεκινήσει και οικονομίες σε θέματα που αφορούν τα λειτουργικά κόστη, όπως είναι τα γραφεία και οι ακριβές προσφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα