Προκλητικός ο Ερντογάν κατά την πρώτη του παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα

Την καθόλου εποικοδομητική άποψη ότι το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, «κάνει το καθήκον της, όπως το κάνει και η Τουρκία» διατύπωσε ο νέος Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την παραδοσιακά πρώτη επίσκεψή του από της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων στα κατεχόμενα της Κύπρου και στο εκεί ψευτοκράτος, εξισώνοντας με τον τρόπο αυτό τον κατακτητή του βορείου τμήματος της Κύπρου (Τουρκία) με την Ελλάδα. Επίσης ερωτηθείς για την Θεολογική σχολή της Χάλκης έθεσε ευθέως θέμα αμοιβαιότητος με τη Θράκη.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο Ερντογάν έφτασε στο αεροδρόμιο του Τύμπου στα κατεχόμενα επιβαίνοντας στο νέο – άρτι παραληφθέν προ τριημέρου – αεροσκάφος του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, ένα Airbus A-330.

«Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους», τόνισε μεταξύ άλλον ο κ. Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι σε λίγους μήνες θα φτάσει νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα. «Όταν οι Ελληνοκύπριοι το χρειαστούν θα πάρουν μήνυμα ειρήνης» τόνισε προκλητικά αλλά και ενδεικτικά των προθέσεών του. Αμέσως μετά την άφιξή του στα κατεχόμενα ο κ.Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα και μετά έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος θα παρακαθίσει και στο δείπνο που θα δοθεί προς τιμή του και ακολούθως θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα μετά τις εννέα το βράδυ.

Ταυτόχρονα με την άφιξή του για την ολιγόωρη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, καθώς πρόκειται να αναχωρήσει από αυτά στις 21.00 σήμερα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των κατεχομένων έφτασε και το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμαρός», ενώ και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ γνωστοποίησε στο twitter του ότι δεν θα είναι υποψήφιος κατά τις προσεχείς παράνομες «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα του 2015.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα