Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι

Καθ’ οδόν είναι η ελληνική αντιπροσωπεία για το Παρίσι όπου θα διαπραγματευτεί για πρώτη φορά εκτός των συνόρων με την Τρόικα. Στην γαλλική πρωτεύουσα θα πάνε περίπου 20 μέλη που θα ξεκινήσουν σήμερα τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι σημερινές συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών με βασικό διαπραγματευτή τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη ενώ παρόντες θα είναι και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού

κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Το υπουργείο Οικονομικών θα εκπροσωπηθεί επίσης από τον αναπλ. Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Μαυραγάνη. Τον κ. Χαρδούβελη θα συνοδεύουν ο Πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Χρήστος Στεφανάδης, ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Τάσος Αναστασάτος, η διευθύντρια του γραφείου του κυρία Ευτυχία Μιχαηλίδου, η οποία διαθέτει εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και η επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του κυρία Νατάσα Ρόβα. Ο κ. Σταϊκούρας θα έχει μαζί του τον κ. Μάνο Μαματζάκη, γενικό γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής στο ΓΛΚ.

Αύριο θα εξεταστούν θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης, με τους υπουργούς Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Βρούτση, Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου να μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, μαζί με τους γενικούς γραμματείς και στενούς συνεργάτες των υπουργείων τους. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του αντιπροέδρου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στις συναντήσεις που θα γίνουν.

Τέλος, την Πέμπτη θα γίνει μια ανασκόπηση με τους επικεφαλής της τρόικας ενόψει του γενικού ελέγχου στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ενώ η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην χώρα μας το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα