Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ "γκρεμίζουν" το Χρηματιστήριο

Ανώμαλα προσγειώθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών αφού η κατηφόρα του Γενικού Δείκτη σταμάτησε στις 950 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,7% την ώρα που το 10ετές ελληνικό ομόλογο ξεπέρασε το 7% ενώ από πολύ νωρίς το πρωί ο Γενικός Δείκτης έδειξε τις διαθέσεις του χάνοντας πολύ γρήγορα το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων.

Σύμφωνα με αναλυτές οι κύριες αιτίες για αυτήν την κατρακύλα είναι κυρίως η πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και η δυσπιστία που υπάρχει από την πλευρά

των Ευρωπαίων για την έξοδο της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης.

Οι ξένοι επενδυτές αποφεύγουν το πολιτικό ρίσκο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί σταθερό το προβάδισμά του και βγαίνουν από την αγορά με την σκέψη ότι, αν μείνουν εντός, τότε θα καταγράψουν μεγαλύτερες απώλειες στα μέσα Νοεμβρίου όταν κλείνουν οι περισσότεροι τα βιβλία την ίδια στιγμή που όπως όλα δείχνουν η χώρα θα πάει σε εκλογές λόγω της αδυναμίας της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία για το αντίθετο.

Το αρνητικό κλίμα δεν καταφέρνει να αναστρέψει ούτε η νέα έκθεση της Goldman Sachs ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μόλις 1 δισ. ευρώ για τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα