Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν λόφο στο Κομπανί από τους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία οι οποίοι μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν στρατηγικής σημασίας λόφο δυτικά της πόλης, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η πρόοδος για τις κουρδικές δυνάμεις συνδυάστηκε με σειρά αεροπορικών πληγμάτων κατά των τζιχαντιστών από πλευράς της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ι.Κ. υπό τις ΗΠΑ.
Ο λόφος Ταλ Σάιρ είχε καταληφθεί πριν από 10 ημέρες από τους μαχητές του Ι.Κ., οι οποίοι πολιορκούν την κουρδική πόλη

εδώ και έναν μήνα.

Την Τρίτη, πηγές των Κουρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας δήλωσαν στο δίκτυο BBC ότι πλέον ελέγχουν την κορυφή του λόφου, περίπου 4 χιλιόμετρα στα δυτικά του κέντρου του Κομπάνι, κοντά σε άτυπο συνοριακό πέρασμα.

Διαβάστε ακόμα:

Bίντεο-σοκ: 'Eτσι εκπαιδεύονται οι τζιχαντιστές

"Υπερήφανοι" επειδή αναβίωσαν τη δουλεία οι τζιχαντιστές

Ιράκ: 180.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν εξαιτίας των τζιχαντιστών

Ανώτερος αξιωματούχος των Κούρδων του Ιράκ δήλωσε ότι η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν (KRG) έχει στείλει στρατιωτική βοήθεια στις συριακές κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.

Ο Χαμίντ Νταρμπάντι, αξιωματούχος της KRG, αρμόδιος για τις υποθέσεις των Κούρδων της Συρίας, δήλωσε: «Τους βοηθήσαμε σχεδόν σε κάθε πεδίο. Τους στείλαμε βοήθεια στην οποία περιλαμβάνεται και στρατιωτική». Ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο παράδοσης των πολεμοφοδίων στην συριακή πόλη που συνορεύει με την Τουρκία προς βορρά, ενώ πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. από ανατολικά, νότια και δυτικά.

Αξιωματούχος των Κούρδων της Συρίας δήλωσε ότι η KRG έστειλε «συμβολική» στρατιωτική βοήθεια για το Κομπάνι, η οποία όμως δεν έχει φθάσει στον προορισμό της και παραμένει στη βορειοανατολική Συρία, γιατί η Τουρκία δεν θα ανοίξει διαμετακομιστικό διάδρομο, όπως ζητούν οι Κούρδοι της Συρίας προκειμένου να λάβουν ενισχύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα