Προανήγγειλε αλλαγές ο Σαμαράς

Αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις του σχετικά με τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο υπήρξε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, στο Peterson institute αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής αλλά και στις σχεδιαζόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

" Πριν από λίγες ημέρες, όπως σας είπα, συντρίψαμε μια νεοναζιστική

ομάδα στην Ελλάδα. Το κάναμε με πλήρη τήρηση του νόμου. Αποδείξαμε ότι το νομικό μας πλαίσιο είναι πλήρως εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό. Αυτό που πραγματικά απαιτούνταν, ήταν η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για πλήρη εφαρμογή του νόμου. Φυσικά, θα πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε το υφιστάμενο πλαίσιο για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Αλλά η νομοθεσία από μόνη της δεν λύνει αυτόματα τα προβλήματα. Ειναι η πολιτική βούληση που θα πρέπει να επιμένει."

Ο κ.Σαμαρας μάλιστα έδωσε και το πολιτικό πλαίσιο των επιλογών προκειμένου να χτυπήσει την Χρυση Αυγη.

" Προκειμένου να πετύχουμε, πρέπει να κερδίσουμε πολλές «μικρές μάχες» και να νικήσουμε πολλούς «αντιπάλους». Αλλά ποτέ δεν πρέπει να γίνουμε σαν τους αντιπάλους μας. Αν θέλουμε να νικήσουμε το λαϊκισμό, δεν πρέπει ποτέ να γίνουμε λαϊκιστές οι ίδιοι. Αν θέλουμε να νικήσουμε τον εξτρεμισμό, δεν πρέπει να πάμε ποτέ στα άκρα." σημείωσε ο πρωθυπουργός .

Keywords
Τυχαία Θέματα