Που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ η κόντρα Γιώργου-Βαγγέλη;

Απρόβλεπτες συνέπειες αλλά σίγουρα δυσάρεστες για το ΠΑΣΟΚ θα έχει όπως όλα δείχνουν ο πόλεμος «Bενιζελικών-Παπανδρεϊκών» που συνεχώς φουντώνει και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική έκρηξη και διάσπαση του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στο ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» την ώρα

που ο πρώην πρωθυπουργός αρχίζει περιοδεία ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Παρασκευή στο Ηράκλειο με αφορμή την έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Οι αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη των κυβερνήσεων και της ηγεσίας Παπανδρέου σε συνδυασμό με τις διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη περί «πλαστογράφων» στη διαμόρφωση της λίστας των 4.000 υπογραφών που ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ και επιστροφή στις ιδεολογικοπολιτικές ρίζες του κόμματος έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ενημερωθεί για επαφές του πρώην Πρωθυπουργού με στελέχη του κόμματος που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του, ενώ η σεναριολογία κάνει λόγο για πολλά ενδεχόμενα, ορισμένα από τα οποία δε θα ήθελε να ακούει ο Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το πιο ανατρεπτικό από αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει δική του πολιτική κίνηση με στόχο να μπει στη Βουλή και να αποτελέσει την πολιτική ομάδα που θα «παίξει» ρυθμιστικό ρόλο στη Βουλή, με όποιο κόμμα κατορθώσει να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το μεγάλο ερωτηματικό στο σενάριο αυτό, είναι το πότε θα δοθεί το σάλπισμα της γενικής ανταρσίας εναντίον του Βενιζέλου, κάτι που σημαίνει και ταυτόχρονη αποχώρηση των «παπανδρεϊκών» από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Εκείνο πάντως που δε μπορούν με τίποτα να προβλέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει την κίνηση του πριν ή μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα ωστόσο η καταγραφή ποσοστών στις δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ στα όρια του 3% εντείνουν την ανασφάλεια στην ηγετική ομάδα του κόμματος, καθώς βλέπει μια γενικευμένη κοινωνική αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συν αυτώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα