Πόλεμος και χρήμα στα κανάλια για το prime time

Στo prime time της επόμενης χρονιάς, που θα κρίνει θεαματικότητες, έσοδα και απήχηση, έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους οι επιτελείς των καναλιών.

Το Μega θα επιμείνει στη μυθοπλασία, με τις φετινές επιτυχίες, όπως το «Κάτω Παρτάλι» ή το φινάλε με τα «Κλεμμένα όνειρα». Παίζεται η συνέχεια της «Μοντέρνας οικογένειας», που δεν ενθουσίασε λόγω του γεγονότος ότι οι ιστορίες που παρουσιάζονται δεν ταυτίζονται με την ελληνική πραγματικότητα. Ακόμη, έρχεται η νέα κωμική

σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη και η δραματική του Δημήτρη Αρβανίτη, που θα αντικαταστήσει τα «Κλεμμένα όνειρα». Επίσης, θα υπάρχουν 3 shows με Σμαράγδα Καρύδη, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάρκο Σεφερλή.

ANT1. Επιστροφή στη μυθοπλασία έχουμε και για τον ANT1, που, εκτός από την κωμωδία «Τρίχες» του Αλέξανδρου Ρήγα, με τους Κοντογιαννίδη, Ανδρίτσου και Αλευρά, θα προβάλλει την «Εκδρομή» του Αλέξανδρου Πανταζούδη, μια σειρά μυστηρίου και δράσης. Στο κανάλι στηρίζουν πολλά στο «Τhe voice», που σάρωσε φέτος, αλλά και στο «Your face sounds familiar», το οποίο φέρνει ικανοποιητικές τηλεθεάσεις. Ανανεωμένες θα επανέλθουν και οι σατιρικές εκπομπές «Ολα» και «Ράδιο Αρβύλα». Πράσινο φως πήραν και τα talk shows «H Γερμανού ξανάρχεται» και «Τα καρντάσιανς».

ALPHA. Στον Αlpha, με άξονα το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που σάρωσε φέτος, θέλουν να δημιουργήσουν και νέες σειρές. Ετσι, το πράσινο φως για κωμική σειρά πήρε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, επιστρέφει η «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ ετοιμάζεται μια δυνατή νεανική σατιρική εκπομπή, με πρόσωπα που έχουν ήδη διακριθεί στο Διαδίκτυο. Δυνατά χαρτιά παραμένουν το «Πάμε πακέτο» της Βίκυς Χατζηβασιλείου και το «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, αλλά και η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας, ρε παιδιά». Σκέψεις ανανέωσης υπάρχουν για την ενημερωτική ζώνη, με αντίστοιχη μετακίνηση της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

STAR. Στο STAR τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν την πολύ πρωινή ζώνη, αλλά και τη μεσημεριανή, καθώς θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση της Ελ. Μελέτη. Δίκοπο μαχαίρι αποτελεί η επιλογή της σειράς η οποία θα δίνει lead-in στο κεντρικό δελτίο.

ΣΚΑΪ. Στον ΣΚΑΪ θέλουν να μπουν στη μυθοπλασία, αλλά το ταμείο παραμένει αδύναμο, και όλα δείχνουν ότι θα επενδύσουν εκ νέου στις ενημερωτικές εκπομπές, που γνωρίζουν καλά και οι οποίες έχουν μειωμένο σχετικά κόστος. Αναμένουν την Ελ. Μελέτη, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον της Χριστίνας Λαμπίρη.

Η προεκλογική περίοδος και η κορύφωση της τηλεοπτικής περιόδου άλλαξαν ξανά τη σειρά και τις τηλεθεάσεις των καναλιών. Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του ANT1, με τη δεύτερη θέση να έχει πάντα το Mega και την τρίτη ο Alpha, αλλά από εκεί και πέρα είναι φανερή η άνοδος του κρατικού καναλιού, που απειλεί πλέον ευθέως τον πεσμένο ΣΚΑΪ.

Keywords
Τυχαία Θέματα