Ποιος "καψονάρισε" τον Ν.Δένδια;

Κάτι ο επιβλητικός χώρος, το εντυπωσιακό κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πλατεία Ρηγίλλης, κάτι η σημερινή του ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κάτι η συναναστροφή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, όλα αυτά το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, συνέτειναν ώστε ο υπουργός να θυμηθεί πολλά σημεία από τη δική του στρατιωτική θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού στον Έβρο αρχικώς, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο στη συνέχεια και φυσικά στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο.

Όλα

αυτά στη σημερινή τους συνάντηση για ανταλλαγή ευχών, που εξελίχτηκε σε μία φιλική συζήτηση «εφ΄όλης της ύλης» σχεδόν δίωρης διάρκειας.

Η συζήτηση ξεκίνησε από την διαπίστωση ότι όταν υπηρετούσε ο Ν.Δένδιας στο Στρατό, τα μέσα της δεκαετίας του ’80, μετά την απόκτηση του πτυχίου του από τη Νομική Αθηνών, «τα πράγματα ήταν πιο σκληρά», όπως είπε. Και για να το πιστοποιήσει αυτό αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και ένα συνάδελφό του από την εποχή που ήταν «Αλφάς» στη ΣΕΑΠ, δηλαδή μόλις είχε πάει σε αυτήν.

Ήταν η πρώτη μέρα στη Σχολή, είχαν φάει το βραδινό φαγητό, «που ήταν πατάτες», όπως θυμόταν ακόμα, όταν μέσα στο θάλαμο εισέβαλαν οι «παλαιοί Βητάδες». Ένας από αυτούς στέκεται μπροστά στον «Αλφά» σημερινό υπουργό και τον διατάζει να κάνει την μπουλντόζα και να μετακινήσει τον απέναντι τοίχο με τα χέρια του!

Φυσικά ο νεαρός υποψήφιος δόκιμος τότε υπάκουσε και άρχισε να σπρώχνει τον τοίχο, έως ότου ο επικεφαλής των «παλιών» τον σταματά :
«Ρε ψαρά πού πας σβηστός; Κάνε ‘’βρουυυυμμμ’’ ν’ ακούγεται η μηχανή της μπουλντόζας! Πως θα ρίξεις τον τοίχο;» του είπε και αφού εκτέλεσε την εντολή, ο αρχηγός της Σχολής πήγε στον διπλανό του.

«Φοβάσαι κοτούλα; Κάνε την κότα που γεννά πάνω στο κράνος και μη σηκωθείς αν δεν βγει αυγό!», είπε ο «παλιός» που είχε ήδη αφήσει τον «ΥΕΑ Δένδια» στην ησυχία του για τον επόμενο.

Αλήθεια ποιος να είναι αυτός, ο οποίος «καψονάρισε» τον σημερινό Υπουργό Εθνικής Άμυνας;

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα