Ποιος αποφασίζει για την Ελλάδα οι Βρυξέλλες ή Γερμανία;

Εμμένει στην σκληρή γραμμή το Βερολίνο με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να δηλώνει πριν από λίγο: «έχουμε λόγους που δεν μπορούμε να πούμε "ναι" στις ελληνικές προτάσεις». «Οι ελληνικές προτάσεις», πρόσθεσε, «πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους Έλληνες».

«Δεν αποφασίζει η Γερμανία, αλλά οι Βρυξέλλες» αναφέρουν, εν τω μεταξύ, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις νωρίτερα του εκπροσώπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ ότι «η επιστολή από την Αθήνα

δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης».

Οι ίδιες πηγές παράλληλα, παραπέμπουν στη διάσταση απόψεων μεταξύ της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επιμένουν να δηλώνουν αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δυο επιλογές να αποδεχθεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι, αναφέρουν οι ίδιες πήγες.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την αντίδραση του κ. Γέγκερ κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος έκανε λόγο για θετικό πρώτο βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα