Π.Καμμένος: Σε κόντρα των εθνομηδενιστών εμείς τιμούμε τους νεκρούς ήρωες

Τους εθνομηδενιστές που ισοπεδώνουν τα πάντα στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως έβαλε στο κέντρο των σκοπευτικών του ο νέος Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμένος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, τότε Υποπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

«Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης κάποιοι θέλουν να υποστείλουν τις σημαίες,

κάποιοι θέλουν να υποστείλουν τα λάβαρα, τα δοξασμένα με αίμα, κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε μνήμες, κάποιοι θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα, οι εθνομηδενιστές, εκείνοι που θέλουν να καταργήσουν την πατρίδα, τη θρησκεία και οποιαδήποτε αξία και αρχή υπάρχει. Σε κόντρα όλων αυτών, εμείς, εδώ, τιμούμε τους νεκρούς μας.», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ.

Αναφορικώς με την αποκατάσταση των αδικιών στους στρατιωτικούς, ο ίδιος επισήμανε ότι «…Ευγνωμοσύνη σε αυτούς που πρόσφεραν και αναφέρομαι σε όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς οι οποίοι εδέχθησαν τα τελευταία χρόνια μια πολύ μεγάλη επίθεση η οποία θα αποκατασταθεί».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του ΠΝ, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Ακολούθως, όπως ήταν προγραμματισμένο και είχε αναγγελθεί από το ΥΠΕΘΑ από χθες το απόγευμα, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΑ, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού και μετέβη στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων όπου στις 30 Ιανουαρίου του 1996, είχαν σκοτωθεί τα τρία στελέχη του ΠΝ από την πτώση του ελικοπτέρου, του οποίου ήταν το πλήρωμά του και πραγματοποίησε ρίψη δάφνινου στεφάνου.

Τη στιγμή αυτή διάλεξαν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν, καθώς δυο τουρκικά F-16 εμφανίστηκαν στην περιοχή, πραγματοποίησαν δύο υπερπτήσεις πάνω από Καλόλημνο και Ίμια και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα αεροσκάφη της ΠΑ που είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την παρουσία τους. Την ίδια περίπου ώρα και στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σημειώθηκε αντίστοιχη τουρκική πρόκληση όταν σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή αλλά εμποδίστηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το ΛΣ παρουσιάζει το περιστατικό ως «σύνηθες», που περιορίστηκε σε ανταλλαγές ηχητικών σημάτων μέσω ασυρμάτου. Μετά από λίγη ώρα τα δύο τουρκικά σκάφη επανήλθαν στις βάσεις τους.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή παρουσία του ΥΕΘΑ στην περιοχή και η από αέρος ρίψη στεφάνου στη θάλασσα στο ακριβές σημείο της πτώσεως του ελικοπτέρου «ΠΝ-21», είναι η πρώτη εδώ και 19 χρόνια.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα