Πιο κοντά στην απόσχιση η Κριμαία

Αποσχιστικός πυρετός φαίνεται να φουντώνει εκτός από την Κριμαία και στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου τις τελευταίες μέρες κορυφώνονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και φιλοουκρανών κατοίκων.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, αποκρούστηκε προσπάθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να ελέγξουν μια λωρίδα γης στην ανατολικά της χώρας. Στην Κριμαία, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς οι κάτοικοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα του κυριακάτικου δημοψηφίσματος

για την ένωση με την Ρωσία.

Την ίδια ώρα η Μόσχα που ελέγχει ήδη τα περισσότερα στρατόπεδα αλλά και τους σταθμούς διανομής φυσικού αερίου, δεσμεύεται ότι θα προμηθεύσει την κριμαϊκή δημοκρατία με νερό και ρεύμα στην περίπτωση που το Κίεβο πραγματοποιήσει τις απειλές για πάγωμα της τροφοδοσίας.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κριμαίας ήδη έχουν καταφθάσει ανεξάρτητοι παρατηρητές αλλά και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Να θυμίσουμε ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις οκτώ το πρωί, ενώ τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από τις οχτώ το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα