Περιμένοντας ο Πάνος τη Ζωή στο Πεντάγωνο

Με μισάωρη καθυστέρηση έφτασε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου όπου την υποδέχτηκε επισήμως ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, επικεφαλής της αντίστοιχης στρατιωτικής των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τιμητικό άγημα των τριών Κλάδων μετά στρατιωτικής μπάντας.

Είναι η πρώτη φορά που ο τρίτος

τη τάξει παράγων της Ελληνικής Πολιτείας, η Πρόεδρος της Βουλής, ανηφορίζει μέχρι το στρατόπεδο «Παπάγου» για να ενημερωθεί επισήμως και υπευθύνως για θέματα αμύνης από την αρμόδια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προκειμένου έτσι να είναι σε θέση να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντά της.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του ΥΠΕΘΑ, την οποία ζήτησε να είναι όσο το δυνατό πιο στενή, ενώ πληροφόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι η ενημέρωσή της θα είναι σε απόρρητο επίπεδο και θα επισκεφθεί επίσης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), «…για να δει η Πρόεδρος της Βουλής πώς εργάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις 24 ώρες το 24ωρο και να διαπιστώσει ότι το ηθικό είναι υψηλό και το αξιόμαχο άριστο. Αυτά που είναι απαραίτητα σε μία περίοδο που κάποιοι θέλουν να προσβάλουν την εθνική κυριαρχία και πολλές φορές την εθνική ακεραιότητα», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς και με έμφαση.

Επίσης ο κ. Καμμένος πρότεινε την σε τακτική βάση – άπαξ του διμήνου- σε εμπιστευτικό επίπεδο ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής στο ΥΠΕΘΑ για αμυντικά θέματα, πρόταση που έγινε δεκτή από την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για ανάγκη στενής συνεργασίας των δύο πλευρών «προς την κατεύθυνση και της διαφάνειας, αλλά και της αποτελεσματικότητας», τόσο της προαναφερθείσας επιτροπής όσο και της αντιστοίχου Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής. Και πρόσθεσε: «…με δεδομένη την πρωτοβουλία που αναλαμβάνω ως πρόεδρος της Βουλής για την συγκρότηση μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους νομίζω ότι θα είναι απολύτως χρήσιμη η συμβολή και η συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε σχέση με όλες εκείνες τις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που πρέπει να ελεγχθούν και να αντιπαραβληθούν με αντίστοιχες δανειακές υποχρεώσεις, που ανελήφθησαν από τη χώρα μας σε καιρούς κατά τους οποίους με τρόπο αλόγιστο και παράλογο διασπαθίστηκε το δημόσιο χρήμα».

Στην ενημέρωση παρέστησαν επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης καθώς και τα μέλη των Ανωτάτων Συμβουλίων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα