Συνολικά 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου υπάρχουν στην λίστα Λαγκάρντ

Προβολή των αρχείων της λίστας που έφθασε με το δεύτερο cd από τη Γαλλία στην Ελλάδα -όταν άρχισαν οι έρευνες για την υπόθεση- για να διαπιστωθούν οι διαγραφές των τριών αρχείων των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου, έγινε στο Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα των ηλεκτρονικών αρχείων αλλά και των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

O Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου σε μια αποστροφή του λόγου του σχολίασε την προβολή στη δικαστική αίθουσα

λέγοντας με χιούμορ ότι "ούτε στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια πράγματα, γιναμε Supreme Court". Η προβολή των αρχείων έγινε με την συνδρομή του ειδικού πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ Απόστολου Δελτσίδη. Ο πρώτος φάρκελος που επεδείχθη στο δικστηριο έφερε την ονομασια GREECE και περιειχε συνολικα 2062 αρχεια. Ένα από τα αρχεία που ανοίχτηκαν ήταν στο όνομα Παπανδρεου, αλλά και σε ονόματα επιχειρηματιών.

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι συνολικά στη λίστα υπάρχουν δεκατρία αρχεία με το όνομα Παπανδρέου ενώ το βράδυ της της 30ης Σεπτεμβρίου 2010 ανοίχτηκαν μόνο τρία αρχεία με το όνομα Παπανδρέου, γεγονός που κατά την υπεράσπιση δείχνει ότι "αν ο πρώην υπουργός είχε μπει στη διαδικασία να ψάξει τα συγκεκριμένα αρχεία, τότε δεν θα είχε ανοίξει μόνο τρία -όπως κατηγορείται- από και τα 13 που περιλαμβάνονται στη λίστα.".

Σε αναζήτησή με κριτήριο PAPACONTANTIN εντοπίστηκαν δυο αρχεία:

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι το πρώτο από αυτά δεν έχει ανοιχτεί την επίμαχη ημερομηνία. Στη συνέχεια η αναζήτησή έγινε με τον όρο PAPAKONTSANTIN και εντοπίστηκαν δυο αρχεία που αφορούν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Η υπεράσπιση επισήμανε ότι τα επίμαχα αρχεία δεν ανοίχτηκαν εκείνη τη νύχτα.

Με τον όρο KOZANI εντοπίστηκαν πέντε αρχεία για τα οποία επίσης επισημάνθηκε ότι δεν ανοίχτηκαν τη νύχτα που ο πρώην υπουργός φέρεται να παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ.

Όταν η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να δει και τα ποσά από ορισμένους λογαριασμούς το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξετάσει αν αυτό μπορεί να γίνει σε δημόσια συνεδρίαση.


Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα