Πέντε ελληνικά έργα ταξιδεύουν στην Αμερική

Μνημειώδη χάλκινα ελληνικά έργα, ανάμεσα τους το άγαλμα νέου από την Ιεράπετρα, η κεφαλή ηγεμόνα με καυσία, το χάλκινο μετάλλιο με προτομή Αθηνάς και το χάλκινο άγαλμα εφήβου από την Κύθνο, θα φιλοξενηθούν στην μεγάλη έκθεση «Μνημειακά χάλκινα της ελληνιστικής εποχής» που θα ταξιδέψει σε Φλωρεντία, Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον.

Σημαντικά έργα χαλκοπλαστικής της ελληνιστικής περιόδου από σπουδαία μουσεία και ιδρύματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ανάμεσα τους και ελληνικά, θα φιλοξενούνται στην έκθεση «Μνημειακά χάλκινα της ελληνιστικής

εποχής που θα ξεκινήσει από το Palazzo Strozzi της Φλωρεντίας (από 14 Μαρτίου έως 21 Ιουνίου 2015), και στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» στο Μουσείο J.P. Getty στο Λος 'Αντζελες (από 28 Iουλίου έως 1 Νοεμβρίου 2015) και στην Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσινγκτον (από 6 Δεκεμβρίου 2015 έως 13 Μαρτίου 2016).

Από ελληνικής πλευράς, το σίγουρο είναι ότι θα συμμετέχουν πέντε έργα: το άγαλμα νέου από την Ιεράπετρα (1ος αι. π.Χ.), που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η κεφαλή ηγεμόνα με καυσία (3ος αιώνας π.Χ.) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου, το χάλκινο μετάλλιο με προτομή Αθηνάς (περ.150 π.Χ.) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το χάλκινο άγαλμα εφήβου από την Κύθνο (τέλη 4ου-αρχές 3ου αι. π.Χ.) της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και το μαρμάρινο βάθρο αγάλματος με επιγραφή «ΛΥΣΙΠΠΟΣ ΕΠ[ΟΙΗΣΕΝ] (4ος αι. π.Χ.) αρμοδιότητας ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα