"Παραμένουν φίλοι Ελλάδα και Γερμανία", τόνισε ο Γκάουκ

Ελλάδα και η Γερμανία έχουν μία ισχυρή φιλία, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά", δήλωσε ο Γιόακιμ Γκάουκ στις πρώτες του δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχτηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

Οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν μία εγκάρδια χειραψία μπροστά στις κάμερες, με τον Γερμανό να τονίζει τις σχέσεις του και τον σεβασμό του για την Ελλάδα.

"Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία. Θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάουκ.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινό μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία. "Παρακολούθησα με προσοχή τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης", τόνισε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Δύομισι εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα το 2013 και αναμένεται το 2014 να αυξηθούν 10-12% και αυτό δείχνει την αγάπη των Γερμανών για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της", επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις διευρυμένες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο, στον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίν Γκάουκ και εξήγησε ότι το αναφέρει "ως παράδειγμα της εγκάρδιας συννενόησης των δύο λαών".

Και πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας: 'Διακόπτω εδώ κ. Πρόεδρε για να σας δώσω τον λόγο να απαντήσετε και για να προετοιμαστεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας να σας αναπτύξει τα πάθη που τραβάει με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα".

Ο κ. Γκάουκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι "οι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να τρομοκρατηθούν απ’ όσα γράφονταν στον Τύπο, για την κατάσταση στη χώρα σας" και επισήμανε: "Μαζί έχω και δύο μη πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας ασχολείται με το θέμα του Διστόμου".

Keywords
Τυχαία Θέματα