Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Σε κάποιες φωτογραφίες μοιάζω με την Παπουτσάκη»

Πρωταγωνιστεί στον Λάκκο της Αμαρτίας, στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα και έρχεται, για χάρη του ρόλου, αντιμέτωπος με τη γυναικεία του πλευρά.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης υποδύεται την Γωγώ, μία τραβεστί. Πώς συμπεριφέρεται στους «διαφορετικούς» ανθρώπους ο ηθοποιός;

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ, δήλωσε: «Φυσιολογικά. Θέλει θάρρος να καταλάβεις ότι όλα είναι στο δικό σου μυαλό, δε σου φταίει ο άλλος. Χθες, καθώς πήγαινα την ανιψιά μου στο στίβο, μου είπε κάποια στιγμή για ένα παιδάκι στο σχολείο που είναι πιο μελαχρινό, γιατί η μαμά του είναι από την Αφρική.

Όταν τη ρώτησα ‘ από ποια χώρα της Αφρικής;’, μου είπε ‘δεν ξέρω. Από εκεί που είναι οι μαύροι’. Της εξήγησα ότι υπάρχουν διαφορετικές χώρες, ταυτότητες, κουλτούρες, γλώσσες. Δεν είναι όλοι μαύροι ή όλοι άσπροι. Αυτό ισχύει για καθετί που μας φαίνεται ‘διαφορετικό’».

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μίλησε επίσης για το ρόλο του και εξήγησε τι τον δυσκολεύει περισσότερο. «Τα τακούνια», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας: «Είναι ένα στοιχείο το οποίο εντάξαμε νωρίς στις πρόβες και αποκτήσαμε την άνεση του περπατήματος στα τακούνια. Περίπου τρεις ώρες την ημέρα χρειάζομαι για το μακιγιάζ και την περούκα. Όταν έβαλα τις πρώτες περούκες έπαθα σοκ με το πόσο έμοιαζα στη μητέρα και την αδελφή μου. Ο Μάρκος Σεφερλής μου είπε ότι μοιάζω με την Κατερίνα Παπουτσάκη. Δεν είχε άδικο, σε κάποιες φωτογραφίες είχαμε την ίδια έκφραση».

Αυτή η προετοιμασία ήταν αρκετή για τον ηθοποιό για να καταλάβει τι περνούν οι γυναίκες. «Δεν το συζητώ, το είδα σε μεγάλο βαθμό. Να, όμως, άλλη μια περίπτωση του ‘συστήματος’. Μια γυναίκα δε μπορεί εύκολα να σπάσει τα δεσμά που τη θέλουν μόνιμα περιποιημένη και βαμμένη. Υποβάλλεται στη διαδικασία να μεταμορφωθεί σε υπερθεά για να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία και το αντρικό φύλο. Δε μπορεί να έχει φυσική ομορφιά και γοητεία; Είναι μεγάλο κομμάτι ανελευθερίας.», εξομολογήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα