Οταν υποδύθηκε τον Μώραλη...

Παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την προεκλογική εκστρατεία του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα τελείωνε όπως είχε ξεκινήσει. Γνωρίζοντας ότι είχε απέναντί του ως υποψήφιο μια ευγενική και χαμηλών τόνων φυσιογνωμία, όπως αυτή του Γιάννη Μώραλη, δεν τον συνέφερε να του επιτεθεί και να τον προσβάλει, γιατί η έως τώρα κοινωνική και οικογενειακή του πορεία δεν είχε τίποτα το επιλήψιμο και μεμπτό. Ο κ. Μιχαλολιάκος, μέσα στην ψευδαίσθηση της αλαζονείας του, ότι «αυτός

είναι και άλλος κανένας», νόμιζε ότι παριστάνοντας στον πειραϊκό λαό τον άνετο και πολιτικά κόσμιο απέναντι στον Γ. Μώραλη, θα κατάφερνε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι του «μοιάζει» και ως εκ τούτου η παρουσία του αντιπάλου στα δημοτικά δρώμενα του μεγάλου λιμανιού της χώρας είναι περιττή. Ο κ. Μιχαλολιάκος υποδύθηκε τον Γ. Μώραλη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της πρώτης Κυριακής των εκλογών, έχοντας κατά νου ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα του επέτρεπε να ξεχωρίσει στα μάτια του πειραϊκού λαού ως ιδανικότερη από τον ίδιο λύση. Μόλις, όμως, αντιλήφθηκε ότι δεν του βγήκε η στρατηγική αυτή, τότε κατέφυγε σε σκηνοθετημένες προβοκάτσιες και αστείες φασαρίες, προβάλλοντας εαυτόν ως «θύμα» μιας αόρατης απειλής, που λίγο έλειψε να ισχυριστεί ότι προέρχεται από εξωγήινους από τον πλανήτη Αρη, που τα έκαναν πλακάκια με τον Μώραλη, για να μην επανεκλεγεί δήμαρχος στον Πειραιά. Από εδώ και πέρα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!..

Mε ηγετικές βλέψεις…



Με ενημερώνουν ότι οι φιλοδοξίες του υποψήφιου ευρωβουλευτή της «Ελιάς» κ. Παντελή Καψή (φωτ.) υπερβαίνουν τον στόχο της εκλογής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει συζητήσεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και για την επόμενη ημέρα, θεωρώντας ότι και ο ίδιος μπορεί να συμβάλει με το μέγεθος της προσωπικότητάς του στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και στη θετική κατάληξη ενός διαλόγου με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ολα αυτά μου κινούν υποψίες ότι ο άνθρωπος έχει ηγετικές βλέψεις και κάνει τα πάντα για να μην καταγραφεί στο όλο εγχείρημα ως «φτωχός συγγενής» ή ασήμαντος υποψήφιος της «Ελιάς».

Διάδοχοι εκτός του ΠΑΣΟΚ

Εάν την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών δεν τα καταφέρουν οι αμφισβητίες του Ευ. Βενιζέλου να συνεννοηθούν μεταξύ τους όσον αφορά τα πρόσωπα που θα ηγηθούν μιας νέας προσπάθειας «αναγέννησης» και συσπείρωσης των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, τότε το παιχνίδι θα μετατοπιστεί στην εξεύρεση λύσεων από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Τουλάχιστον δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι απολαμβάνουν την προεκλογική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., εμφανίζονται ως εν δυνάμει «αρχηγοί» του «κεντροαριστερού» σχήματος. Ακόμη και στην περίπτωση που εκλεγούν την προσεχή Κυριακή, δεν αποκλείεται να εγκαταλείψουν τη δημαρχία και, κατόπιν προσκλήσεως, να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Κάτι Παίζεται

Η Μαρία Δαμανάκη θα ήθελε πάρα πολύ ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, να ανανεώσει τη θητεία της στην Κομισιόν, αλλά δυστυχώς για την ίδια η συγκεκριμένη θέση έχει γίνει περιζήτητη και μάλλον αδίκως τρέφει προσδοκίες. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η θέση του επόμενου εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί την πολιτική σωτηρία του Ευ. Βενιζέλου, εφόσον ο τελευταίος αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η Μαρία Δαμανάκη έχει καταλάβει ότι κάτι παίζεται μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά και δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ως «φρέσκια» είδηση παλαιότερη συνέντευξή της στην οποία αναφερόταν στις πιέσεις της Κομισιόν για νέα μείωση του κατώτατου μισθού.

Βαρύ «όχι»



Ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανδρέας Παπαδόπουλος (φωτ.) βρέθηκε τις προάλλες με φίλους του σε κεντρικό cafe της Αθήνας και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μάχη του δεύτερου γύρου στον Δήμο Πειραιά. «Εκεί, Ανδρέα, τι στηρίζουμε;», ήταν η ερώτηση που του έγινε από πρόσωπο που βρισκόταν στην παρέα και ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε Μιχαλολιάκο».

Οι αντιφάσεις

Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Φώτης Κουβέλης (φωτ.), να υποστηρίζει ότι μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη συσπείρωση των δυνάμεων της «Κεντροαριστεράς», όταν ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η έννοια της Κεντροαριστεράς δεν τον εκφράζει και δεν θέλει να τη χρησιμοποιεί στις ομιλίες του; Μήπως τελικά φάσκει και αντιφάσκει στις τοποθετήσεις του;...

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Είναι πολιτικός αρχηγός. Καταγγέλλει, για τους δικούς του λόγους, υποψηφίους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει εξηγήσεις ή απαντήσεις για στενό συνεργάτη του, που του σέρνουν τα εξ αμάξης σχετικά με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στον χώρο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ανέργους!...

Keywords
Τυχαία Θέματα