Οταν "πούλησε" Λούκα και Χάρη

Την προηγούµενη εβδοµάδα είχαµε προαναγγείλει ότι θα δώσουµε συνέχεια στις παρασκηνιακές συνεννοήσεις που γίνονταν στο ΠΑΣΟΚ όταν εγκατέλειψε την πρωθυπουργία ο Γ. Παπανδρέου και οι ένθερµοι υποστηρικτές του αναζητούσαν το πρόσωπο που θα βρισκόταν απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόµµατος. Σύµφωνα µε απολύτως εξακριβωµένες πληροφορίες,

µετά την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία τον Νοέµβριο του 2011 υπήρξαν συστηµατικές διαβουλεύσεις ανάµεσα στους Χρήστο Παπουτσή, Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη προκειµένου να συµφωνήσουν ποιος από τους τρεις θα ετίθετο επικεφαλής απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο στην αναµέτρηση που επρόκειτο να επακολουθήσει για την προεδρία του κόµµατος. Στο πλαίσιο του σχεδίου που εκπονούσαν, για να µην είναι «µόνος» υποψήφιος ο Ευ. Βενιζέλος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ µετρούσαν νυχθηµερόν τις δυνάµεις τους στο Εθνικό Συµβούλιο του κόµµατος, µε γνώµονα το ποιος συσπειρώνει τις περισσότερες. Στην παρασκηνιακή αυτή διαπραγµάτευση ο Χρ. Παπουτσής είχε ορίσει ως αντιπρόσωπο τον Μιχάλη Καρχιµάκη, ο Χ. Καστανίδης τον βουλευτή Λ. Μίχο και η Λ. Κατσέλη τον πρώην βουλευτή Β. Κοκκινοβασίλη. Η προσπάθεια αυτή «ναρκοθετήθηκε» από τον Χρ. Παπουτσή, καθώς, σύµφωνα µε τη Λ. Κατσέλη και τον Χ. Καστανίδη, σε κάθε συνάντηση που γινόταν έθετε αντιρρήσεις και προσχήµατα, για να µην προχωρήσει η «αντεπίθεση» απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο. Οι καθυστερήσεις που έπαιξε ο Χρ. Παπουτσής είχαν ως αποτέλεσµα οι Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδης να διαγραφούν και να τεθούν εκτός µάχης, όταν τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισαν το δεύτερο Μνηµόνιο.

Αναγκάστηκαν να κάνουν δικό τους κόµµα, ο Χρ. Παπουτσής προχώρησε µόνος του στην απειλή µιας ακίνδυνης υποψηφιότητας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και δύο χρόνια µετά προτάθηκε για την Παγκόσµια Τράπεζα.


Φεύγει



Η ψήφιση του Προϋπολογισµού αναµένεται να δροµολογήσει εξελίξεις στο οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, όµως, ο Γ. Στουρνάρας δεν ανησυχεί για το εάν θα είναι αυτός που θα κληθεί να εγκαταλείψει το πόστο του, καθώς στα επόµενα βήµατα της καριέρας του θα έχει σηµειώσει στο βιογραφικό του ότι κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασµα στην οικονοµία. Κάτι που αξιολογείται θετικά στο εξωτερικό από τους οικονοµικούς κύκλους των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Πάντως, για τον Γιάννη Στουρνάρα ο Προϋπολογισµός του ∆εκεµβρίου θα είναι ο τελευταίος στην πολιτική του καριέρα.

Φοβάται



∆εν βιώνει και την καλύτερη περίοδο της ζωής του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανησυχεί µήπως εκεί που πασχίζει να σώσει την υστεροφηµία του, προπαγανδίζοντας ότι όλα τα έκανε σωστά όταν ήταν πρωθυπουργός, οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί του αντίπαλοι του στήσουν καµιά εξεταστική επιτροπή για την οικονοµία και τότε θα βρεθεί αντιµέτωπος µε σκληρές κατηγορίες. Επίσης, εκείνο που τον προβληµατίζει είναι το ενδεχόµενο να µην καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής στις επόµενες κάλπες, καθώς το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.]

«Μαγειρέµατα»


Ο «πράσινος» συνδικαλιστής στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ∆. Βερβεσός, δεν σκοπεύει να ηγηθεί συνδυασµού στις προσεχείς εκλογές.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε µε στελέχη της παράταξής του πρότεινε να τεθεί επικεφαλής άλλο πρόσωπο.

Μάλιστα, ανέφερε την περίπτωση του Β. Αλεξανδρίδη. Οι ίδιες πηγές λένε ότι γίνεται µια προσπάθεια συνεννόησης µεταξύ των «προοδευτικών δυνάµεων» για να ρίξουν τον σπόρο της «Ελιάς» και στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε να γίνει και στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ, όπου, ενώ οι «κεντροαριστερές» δυνάµεις έχασαν το 25% της δύναµής τους, στο τέλος πανηγύριζαν επειδή κατέβηκαν µαζί.

Αν µη τι άλλο, αυτό θυµίζει τη ρήση «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε».

Απροστάτευτος


Εξω φρενών µε τους στενούς του συνεργάτες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας µετά το πέρας της συνέντευξης που έδωσε την Τρίτη το µεσηµέρι για τα φάρµακα. Και αυτό διότι η συνέντευξη εξελίχτηκε σε επικοινωνιακό φιάσκο, όταν οι συντάκτες του ιατρικού ρεπορτάζ τού έκαναν εξειδικευµένες ερωτήσεις, στις οποίες λογικό ήταν να µην µπορεί να απαντήσει. Βέβαια, ορισµένοι αµετανόητοι εκεί στην Κουµουνδούρου, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους που άφησαν τον αρχηγό να εκτίθεται, τα έβαλαν µε τους δηµοσιογράφους.

Ο λογαριασµός



Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Πολ Τόµσεν «έκοψε» τα µεσηµεριανά γεύµατα σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας επειδή του φαινόταν ακριβός ο λογαριασµός που πλήρωνε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαµαρτυρήθηκε έντονα για τις τιµές, µε αποτέλεσµα να µην ξαναπατήσει το πόδι του εκεί. Πάντως, όταν θέλεις φρέσκια τσιπούρα, όπως και να το κάνουµε, θα την πληρώσεις σε τσουχτερή τιµή.



Ποιοι, θέλωνα ξέρω ποιοι

Είναι περιφερειάρχες µε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους αναφέρονται µε κολακευτικά σχόλια για τον Κ. Λαλιώτη. ∆εν αποκλείεται να αναλάβουν και πρωτοβουλία, ζητώντας του να ενεργοποιηθεί άµεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα