Όταν ο Βενιζέλος "άκουσε" τον Πάρι Κουκουλόπουλο!

Η χθεσινή αναφορά του Πάρι Κουκουλόπουλου στην ομιλία του για το τι πρέπει να γίνει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έγινε τυχαία, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από την "γραμμή" που ακολούθησε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην δική του ομιλία στη Βουλή χθες.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ

- Δημοκρατική Παράταξη όσον αφορά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι κατέληξαν στην εξής πρόταση: Πρώτα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπειτα συμφωνία με τους δανειστές.

Αυτή ήταν η πρόταση του Πάρι Κουκουλόπουλου, η οποία μάλιστα εκφράστηκε και από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το προϋπολογισμό, πρόταση η οποία τελικά υιοθετήθηκε και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακόμη και σήμερα, την πρόταση αυτή υποστήριξε με δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ ενός «καθαρού» χρονοδιαγράμματος που συμπεριλαμβάνει πρώτα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπειτα τη συμφωνία.

«Μια εκλογή που θα γίνει χωρίς συναλλαγές, χωρίς συμφωνίες πάνω ή κάτω απ΄ το τραπέζι. Η χώρα χρειάζεται μια στέρεη συμφωνία η οποία όμως θα είναι σε γνώση των βουλευτών, πριν ψηφίσουν για Πρόεδρο, καθώς αυτή θα επηρεάσει και την απόφαση που πρόκειται, τελικά, να λάβει ο καθένας» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης πως αν εκλεγεί Πρόεδρος απ΄ τη σημερινή Βουλή, κάτι που ο ίδιος πιστεύει βαθύτατα, «θα υπερψηφιστεί στη συνέχεια και ο εφαρμοστικός Νόμος της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία».

«Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει τη χώρα στην πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, βάζοντας στην άκρη το κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά τους τελευταίους δύο μήνες και δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να συνεχιστεί», κατέληξε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα