Οριακό προβάδισμα 2,7 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της RASS για την ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως έχει μειωθεί μέσα σε μια εβδομάδα από 3,1% στο 2,7% καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας RASS, για λογαριασμό της «Επένδυσης», με τον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά να εξακολουθεί να έχει μια διαφορά ασφαλείας 10 περίπου μονάδων στο ερώτημα

της «καταλληλότητας» από τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Μια ελαφρή πλειοψηφία θεωρεί καταλληλότερη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας μια κυβέρνηση με «κορμό το ΣΥΡΙΖΑ». Εντυπωσιακό είναι αντιθέτως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, αφού φτάνει το 77,5%. Από την άλλη πλευρά οι δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν «μη εφαρμόσιμο» το οικονομικό πρόγραμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass, η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8% έναντι 27,1% της ΝΔ (διαφορά 2,7%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,2%, Το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, το Κίνημα με 2,2%, και "άλλο" κόμμα 4%. (Άκυρο/λευκό 2%, αδιευκρίνιστη ψήφος 14%).

Keywords
Τυχαία Θέματα