Ώρες αγωνίας στο Σίδνεϊ: Τι ζητά ο τζιχαντιστής; (LIVE)

Δέκα δραματικές ώρες μετά το απίστευτο περιστατικό ομηρίας στο Σίδνεϊ οι πληροφορίες που συλλέγονται, δημιουργούν ερωτήματα γύρω από την προσωπικότητα του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η αστυνομία έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του, με τον ίδιο να αρνείται κατά τις ίδιες πηγές να δηλώσει τα κίνητρα της ομηρίας.

Ο δράστης, όπως διαφαίνεται και στη φωτογραφία, φορά μαύρη μπαντάνα, λευκό μπλουζάκι και ένα μαύρο γιλέκο.

Σύμφωνα με δύο ομήρους που ήλθαν σε επικοινωνία με τηλεοπτικό δίκτυο, μία

σημαία του Ισλαμικού Κράτους ζήτησε ο ένοπλος που έχει ταμπουρωθεί μέσα σε καφετέρια στο Σίδνεϊ,

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το CNN τουλάχιστον 10 άτομα βρίσκονται όμηροι, ενώ ο Guardian μιλά για έναν αριθμό οκτώ έως και πενήντα ατόμων.

Επικαλούμενο τα ίδια πρόσωπα -δύο γυναίκες- το κανάλι μέτεδωσε πως ο ένοπλος υποστηρίζει ότι σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί τέσσερις βόμβες.
«Επιβεβαιώνουν δύο απαιτήσεις του δράστη. Θέλει να του φέρουν στο καφέ τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Η δεύτερη απαίτησή του είναι να μιλήσει στον πρωθυπουργό», ανέφερε το δίκτυο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ένοπλος κρατεί ομήρους σε ένα καφέ στη Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης.
Οι δύο γυναίκες είπαν πως υπάρχουν τέσσερις βόμβες, δύο στην καφετέρια και δύο άλλες αλλού στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Lindt Chocolat Cafe.

Από ένα παράθυρο διακρίνονται όμηροι να κρατούν μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή. Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του».

Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν.

Κάμερα κατέγραψε το πρόσωπο του δράστη

Δείτε live όσα συμβαίνουν στον τόπο της ομηρίας:

Keywords
Αναζητήσεις
liveores
Τυχαία Θέματα