Ολοκληρώθηκε το 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Ο σμηνίας Σπυρίων Ξενιτίδης της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατηγορία ανδρών και η επικελευστής Λαμπρινή Νικολακοπούλου του Πολεμικού Ναυτικού στην κατηγορία γυναικών, ήταν οι νικητές της επετειακής πορείας, με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της Επαναστάσεως του 1821, και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.

Το 1ο Τρόπαιο ήταν ένας αγώνας δρόμου μήκους 85 συνολικώς χιλιομέτρων, που είχε ως αφετηρία την Αρεόπολη Λακωνίας και τερματισμό την πλατεία Άρεως στην Τρίπολη Αρκαδίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Αρεόπολη-Γύθειο-Σπάρτη-Άνω Δολιανά-Ρίζες-Λιθοβούνια-Στενό-Αγ. Βασίλειος-Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή-Τρίπολη, και σε αυτόν συμμετείχαν 72 μόνιμα στελέχη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων των κατηγοριών. Τα στελέχη συμμετείχαν τρέχοντας φορώντας στολή εκστρατείας, οπλισμό και φόρτο πορείας.

Στον αγώνα πρώτευσαν στην κατηγορία ανδρών οι: Σμηνίας (ΟΧΡΝ) Ξενιτίδης Σπυρίδων της ΠΑ, ανθυποσμηναγός (ΥΨ) Τεντολούρης Φίλιππος της ΠΑ και αρχιλοχίας (ΠΖ) Κοκκαλίδης Σταύρος του ΣΞ, ενώ στην κατηγορία γυναικών την πρώτη θέση κατέλαβε η επικελευστής (ΗΝ/ΑΣ) Νικολακοπούλου Λαμπρινή του ΠΝ και τη δεύτερη θέση η ΕΠΟΠ δεκανέας (ΠΖ) Σπουντόφ Κριστίνα του ΣΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, επειδή υπήρξε αίτημα και από πλευράς εφεδρικών οργανώσεων να συμμετάσχουν με ομάδες εφέδρων στον αγώνα αυτό, ανεπιτυχώς όμως, «λόγω καθυστερημένης υποβολής του σχετικού αιτήματος» λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη του αγώνος, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, εξετάζεται από τις τελευταίες σοβαρά το ενδεχόμενο της συμμετοχής και εφέδρων από τον επόμενο αγώνα του 2015.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα