Θα γεμίσει αεροπλάνα ο ελληνικός εναέριος χώρος!

Με περισσότερα από 80 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να ξεκινήσει την επομένη της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2014», που θα διεξαχθεί σε συνδυασμό με την άσκηση «Λαίλαψ 2014» του Πολεμικού Ναυτικού.

Η άσκηση «Ηνίοχος είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 Μαρτίου έως την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, και σε αυτήν θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη και μέσα όλων των

πολεμικών Μοιρών του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και θα τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο και σχεδιασμό του φημισμένου Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος. Στην άσκηση επίσης μετέχουν πλοία και ελικόπτερα του Αρχηγείου Στόλου, καθώς επίσης και επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα των ταγμάτων της Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, «Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας και του Αιγαίου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών, ναυτικών δυνάμεων και μονάδων του Στρατού Ξηράς».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα