Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον Έμπολα στο υπουργείο Υγείας

«Σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Εμπολα» βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, έπειτα από τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει σημάνει για τη χειρότερη επιδημία στην Ιστορία.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργού Μάκη Βορίδη ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν

τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού στην Ευρώπη προκειμένου να γίνουν τυχόν αναπροσαρμογές στα προληπτικά μέτρα που έχουν, ήδη, σχεδιαστεί για να εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος.

O κ. Βορίδης από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Έμπολα. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των ταξιδιωτών αλλά και των γιατρών, για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ισπανία, όπου μία ασθενής μολυσμένη με τον ιό περιφερόταν για αρκετές ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς διάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναλυτικά όλα τα συμπτώματα του ιού Έμπολα

Συναγερμός για τον Έμπολα και στην Ελλάδα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα